Ingredienser

1 stk. blomkål
Ca. 50 g stilkseleri (ca. 1 stilk)
1 stk. løk
1 l vann
1 stk. hønseboljongterning
1 stk. grønnsaksbuljong (terning)
2 ss hakket frisk timian eller andre krydderurter
Saften av 1/2 stk. sitron
2 ss smør
3 ss hvetemel
1 1/2 dl crème fraîche
2 stk. eggeplomme
1/2 ts malt muskat
Salt og pepper
1 ss hakket frisk gressløk
1 ss hakket kruspersille

Tilberedning

Kok opp vann tilsatt buljongterninger og eventuelt krydderurter og sitronsaft. Rens blomkålhodet og del det i to. Legg halve blomkål og oppskåret selleri og løk i buljonkjelen. La det koke i ca. 15 minutter, eller til blomkålen er helt mør. Sil av og ta vare på kokevannet. Sett til side halvparten av blomkålen. Bruk matmølle/foodprosessor eller stavmikser og finmos resten av grønnsakene. Smelt smør i en tukkbunnet kasserolle. Rør inn mel. Spe med varm blomkålkraft litt etter litt under omrøring. Tilsett grønnsakmosen. Skjær det halve, kokte blomkålhodet i små buketter/pene biter som legges i suppen. Gi suppen et oppkok, slå av varmen g rør inn crème fraîche og eggeplommer. Smak til med muskat, salt og pepper. Dryss over hakket gressløk og kruspersille rett før servering.