Ingredienser

¾ hode blomkål
1 fedd hvitløk
4 dl fløte
4 dl melk
2 ss smør
salt og pepper
4 ss finsnittet vårløk eller gressløk
¼ hode blomkål i små buketter
1 ss smør til steking
100 g reker og scampi
100 g flyndrefilet
1 ts potetmel
2 eggeplommer
1,5 dl fløte
salt
1 knivsodd cayenne

Tilberedning

Kok blomkål og hvitløk helt mørt i melk og fløte, kjør det deretter på en mikser med smør, og smak til med salt og pepper.

Resten av blomkålen stekes mør i litt smør og krydres. Legg den oppi den ferdige suppen sammen med snittet vårløk.

Kjøleskapskalde biter av skalldyr og fisk kjøres i en foodprocessor med litt potetmel og salt. Spe med egg og fløte til en glatt farse, og smak til. Farsen (mousselinen) legges i smurte former på et stekebrett med vann i. Bakes på 100 grader i ca 10 minuter til den akkurat har stivnet helt igjennom. Farsen hvelves på dype tallerkner med skummende suppe over.