225 g hvetemel
1 ts bakepulver
225 g mykt, usaltet smør, pluss litt til å smøre formene med
225 g sukker
4 ts espresso pulverkaffe
4 store egg
4 ss helmelk
Glasur:
250 g hvit sjokolade
90 g mykt, usaltet smør
3 dl creme fraiche
250 g melis, siktet
Lag glasuren først og la den avkjøles. Smelt sjokolade og smør og la det bli litt avkjølt, tilsett creme fraiche, visp inn melisen. Avkjøl.
Kaken:
Sett ovnen på 180 grader og smør og strø to runde former (20 cm) Bland mel, smør, sukker, kaffe og egg i en matprosessor. Tilsett melk til røren er så tynn at den kan helles.
Hell kakerøren i de smurte formene, stek i ca. 25 minutter.
La dem stå i formen i 10 minutter før du hvelver dem og lar dem ligge på risten til de er helt kalde.
Fyll og pynt kaken med glasuren. La den evt. stå i kjøleskapet 10 minutter før oppskjæring.