Ingredienser:
1,5 kg hvetemel
7 dler håndvarmt vann
50 ger gjær
200 ger søtepoteter (eller vanlige poteter)
Salt
Tilberedning:
1. Kok potetene til de er møre og mos dem godt.
2. Løs opp gjær og salt i håndvarmt vann og tilsett halvpart av melet litt etter litt mens du rører i deigen.
3. Tilsett de moste potetene når halvparten av melet er rørt inn og tilsett deretter resten av melet. Kna deigen til den er smidig uten å klistre for mye.
4. La deigen heve en times tid til den har vokst til minst dobbel størrelse.
5. Form fire flate, runde brød som er ca. 20 cm i diameter.
6. La dem etterheve 25 minutter.
7. Bak brødene på en varm jernpanne. Snu dem ofte slik at de ikke blir for svarte.
8. Server varme, gjennomskårede og med massevis av hvitløkssmør og hakket persille.
På stort sett alle restauranter på Madeira får man Bolo do Caco sammen med hvitløkssmør som en god innledning på et måltid.
I gamle dager var Madeira en fattig øy hvor mel var dyr, fordi det måtte importeres. Derfor tilsatte man moste søtepoteter til brøddeigen så det skulle brukes mindre mel. I dag lager man fremdeles disse tradisjonelle brødene med søtepoteter som sikrer en lett søtlig smak og en helt spesiell konsistens til brødet.
Porsjoner:
4 brød