Ingredienser

1/2 liter Vann
1 Gulerot
2 Mellomstore rødbeter
6 Skiver syltede rødbeter
2 Buljongterninger (italiensk smak)
1 Liten løk
1/4 Kålhode
Krydder:
1/2 ts Pepper
1 ts Oregano
2 ss Eddik (fra de syltede rødbetene)
1 ts Karve
2 ss Olje (til steiking av grønnsakene)
2-3 ss Youghert eller rømme

Tilberedning

1. Riv grønnsakene (gjerne i food-processor).
2. Ha olje i en gryte og fres grønnsakene.
3. Skjær de syltede rødbetene i strimler og legg tilside.
4. Hell en halv liter vann, buljongterninger og krydder i gryten. Varm opp og kok i ca. 5 minutter.
5. Ha i de syltede rødbetene når suppen er ferdigkokt.
6. Server med et par, tre spiseskjeer youghert eller rømme.