2 gulrøtter, skåret i staver
2 løk, grovhakket
2 turnips, skåret i terninger
2 pastinakk, skåret i skiver
3 hvitløkfedd
4 laurbærblad
10 einerbær
1/4 potte frisk oregano, grovt revet
1/2 dl vann
3 ender, á 1 1/2 kg
1 ts salt
1 ts grovkvernet pepper
Forvarm ovnen til 200 C. Legg alle grønnsakene, hvitløk, laurbærblad, einerbær og oregano i en stor, tykkbunnet langpanne. Hell vannet over grønnsakene. Legg endene over og krydre med salt og pepper.
Brun endene i ovnen ca 40 minutter. Skru varmen ned til 160 C og dekk pannen med aluminiumsfolie. Stek videre til kjøttet kjennes mørt når du stikker i det med gaffel, ca 30 minutter. Pass på at vannet ikke fordamper helt og tilsett om nødvendig et par skjeer ekstra vann.
Legg fuglene og grønnsakene over på et fat og dekk til så alt holder seg varmt. Sil stekesjyen over i en bolle og skum av fettet. Gi sjen et oppkok. Del hver and i to. Server med grønnsakene og den varme sjyen.