1 l bringebær
5 dl brennevin
—
2 dl brennevin
3,3 dl sukker
Legg rensede bringebær på et glass med lokk, og hell over brennevinet. La stå i 1-4 uker, og rist på glaset noen ganger av og til. Sil så av væsken, tilsett 2 dl brennevin og 3,3 dl sukker til den avsilte væsken og bland godt. Smak evt. til med mer sukker. La likøren stå så lenge som mulig før bruk, gjerne 12 mnd. Likøren får en fin, litt spiss smak med utpreget bringebæraroma, og fargen blir lys rød.
En alternativ oppskrift som gir fyldigere smak på bringebærlikøren er å bytte ut 0,5 til 1 dl av brennevinet som man tilsetter alkohol-uttrekket, med cognac eller brandy.
Dronninglikør er en nydelig likør som kan lages av like mengder bringebær og blåbær. Med en slik blanding får likøren en rund og fyldig smak, med en svakere bringebærtone.