Ingredienser
Kok raskt opp fryste lettsukrede bringebær og knus bærene mot kanten av kjelen. Mos deretter bærene gjennom en sikt slik at alle de små frøene skilles fra.
Tilberedning
Denne sausen er like god varm som kald til is og hermetisk frukt.

Mer om Bringebærsaus 2

Bringebærsaus kan være en smakfull tillegg til mange retter, og det gir en ny dimensjon til smaken. Denne fargerike sausen har en tiltalende rød farge, og sin syrlige, søte smak gjør den ideell både for søte og salte retter. I tillegg til å være velsmakende, er bringebærsaus også svært helsebringende. Dette skyldes at bringebær er full av antioksidanter, vitamin C og kostfiber, som er gode for kroppen vår. Og til tross for det sofistikerte navnet, er det raskt og enkelt å lage bringebærsaus hjemme.

Oppskriften på bringebærsaus varierer, men den grunnleggende fremgangsmåten er alltid den samme. Først bør du rense og vaske friske bringebær. Deretter koker du dem lett sammen med sukker og litt sitronsaft. Sitronsaft kan hjelpe til med å bevare fruktens farge og forbedre den naturlige smaken av bringebær. Noen tilføyer også litt maizena for å tykne sausen, mens andre foretrekker å blande den til en mer flytende konsistens.

En alternativ metode handler om å bruke frosne bringebær. Denne metoden er enda enklere, fordi du bare tiner bærene før du starter tilberedningen. Faktisk, noen foretrekker denne metoden fordi frosne bær ofte er plukket og fryst på sitt mest modne, noe som kan resultere i en dypere og mer intens smak.

Det er også mange måter å bruke bringebærsaus på. Den tradisjonelle bruken er som tilsetning til desserter som ostekake, panna cotta, iskrem eller pannekaker. Men denne sausen kan være en overraskende og deilig tilsetning til hovedretter også. Prøv det over grillet kylling eller laks for en unik smaksopplevelse.

Til sist, men ikke minst, bringebærsaus er også et flott tilleggs til cocktails og andre drikker. Hva med en bringebærmimosa til brunch, eller en bringebærdaiquiri til cocktailtimen? Mulighetene er virkelig uendelige når det kommer til denne allsidige sausen.

Fra sin sunne natur til sin friske, levende smak, bringebærsaus er virkelig en saus med mange potensialer. Enten du ønsker å forbedre en dessert, gore en hovedrett mer spennende, eller lage en fantastisk cocktail, så kan bringebærsaus gi deg det lille ekstra du trenger. Prøv det selv, og opplev den syrlige, søte smaken bringebær kan gi.