Ingredienser

1 kg bringebær
1 ss arrowrot
2 ts appelsin- eller sitronsaft
3 ss sukker
lettpisket kremfløte til pynt
(ca 5 dl)

Tilberedning

Ha bærene i en hurtigmikser og kjør dem til puré. Gni dem gjennom en sikt og kast steinene.

Bland arrowrot med litt av bringebærmosen og sett til side. Hell resten av bringebærmosen i en kjele. Tilsett sukker og appelsin- eller sitronsaft. Varm sakte opp og la sukkeret løse seg opp under stadig omrøring. Varm opp til kokepunktet, ta kjelen av varmen og rør inn arrowrotjevningen. Senk varmen og sett kjelen over varmen igjen. La det småkoke under omrøring i et par minutter, eller til sausen er glatt og tykner.

Avkjøl til romtemperatur. Hell sausen på tallerkenene. Legg en tynn stripe lettpisket kremfløte rundt kanten av sausen. Med en fintannet gaffel trekker du kremen i motsatt retning med 2,5 cm´s mellomrom.