Bringebærpai ala Brimi

Ingredienser
Bunn: 200 g hvetemel 150 g smør 2 ss sukker 1 stort egg. Fyll: 2 dl melk 3-4 egg ca. 75 g hvetemel 60 g sukker 1-2 ts vaniljesukker. Dessuten halvtinte bringebær eller de bær du måtte ønske 1 pakke rød gelé (Tine) Stekeovn: Bunn = ca. 20 minutter ved 200 gr. varme Med fyll: ca.40 minutter ved 150 gr. varme.
Tilberedning
Smuldre smør, mel og sukker. Rør inn vann og la deigen få hvile i kjøleskapet en times tid. Kjevle den ut på melet bakebord og kle bunn og kanter i en rund form (24 cm diameter). Prikk bunnen godt og stek som angitt. Sett ovnen ned til 150 gr. La paiskallet avkjøle. Ha eggene i en bolle og rør inn mel, sukker og vaniljesukker. Rør til glatt. Spe med melk under visping. Siles. Hell røren i paiskallet. Sett formen i varm ovn og stek som angitt. Avkjøles. Ferdigkjøpt gelé smeltes forsiktig over svak varme. Fordel halvtine eller friske bær over hele paien og hell den halvsmeltede geleen forsiktig over. Den stivner igjen i løpet av noen minutter. Får stå kaldt til servering. Pynt med friske urter.

Mer om Bringebærpai ala Brimi

Å forberede en bringebærpai inspirert av Arne Brimi kan være en deilig måte å nyte en perfekt sommerkveld på. Brimi, kjent for sine kulinariske ferdigheter og lidenskap for norsk matkultur, tilbyr en bringebærpaioppskrift som fanger essensen av norsk frukt i en velsmakende og appetittvekkende pai.

Brimis bringebærpai starter med en tradisjonell paibunn. Denne bunnen, i all sin enkelhet, legger grunnlaget for friskheten og sødmen til bringebærene. Selve paideigen er imidlertid en kunst i seg selv. Brimi anbefaler å bruke kaldt smør for å oppnå en flakete og butterdeig-lik tekstur. Ved å gni smøret forsiktig inn i melet, kan man oppnå denne ønskede effekten. En god regel er å alltid starte med mindre væske enn du tror vil være nødvendig, og eventuelt legge til mer etter behov. Et sentralt element i Brimis bringebærpai er bruken av friske, norske bringebær. Selv om frosne bær kan gi en anstendig og praktisk erstatning, er det ingenting som slår smaken og kvaliteten av ferske, lokale bær. Akkurat som med råvarene i hans andre oppskrifter, oppfordrer Brimi til bruk av lokale ingredienser når det er mulig. Hvis du bruker frosne bringebær, sørg for å tine og drenere dem ordentlig for å unngå for mye væske i paien.

I tillegg til bringebærene presenterer Brimi et spennende tvist i sin paioppskrift – tilsetning av kardemomme og vaniljestang, som begge gir et unikt preg på desserten. Kardemomme er en spesiell tillegg. Den distinkte, aromatiske smaken av kardemomme skaper en perfekt kontrast til sødmen av bringebærene. Vaniljestangen, derimot, gir en subtil, varmende undertone som utfyller de friske bærene.

Toppingen på bringebærpaien er også verdt å nevne. Brimi foreslår å lage en trekk av eggehvite, sukker, og finmalte mandler som blandes forsiktig sammen. Denne mandeltrekk gir en lett crunch som komplementerer det myke fyllet og setter en elegant slutt på denne velsmakende paien.

Det er tydelig at en bringebærpai ala Brimi ikke bare er en oppskrift, men også et visittkort for norsk matkultur. Den presenterer friske, lokale råvarer i en klassisk bakst som har blitt foredlet gjennom en dyp forståelse av håndverket og med kjærlighet for det norske kjøkken. Når man serverer en slik pai, serverer man en bit av det norske landskap og en smak av norsk kultur.

Legg igjen en kommentar