Ingredienser:
br>Bunn:
3 store egg
2,5dl. Natreen
175gr. meierismør
3dl. sammalt spelt (siktes først for å få utt “skallene”)
150gr. kokesjokolade (70% eller mer)
1,5dl. hakkede nøtter (jeg brukte valnøtter og macademianøtter)
1/2 ts. vaniljesukker (kan sløyfes eller erstattes med vaniljeessens/ekstrakt)
Fremgangsmåte:
br>Smelt smør og sjokolade, ha det i bakebollen
Tilsett Natreen (og evnt. vaniljesukker) Bland godt
Ha i eggene, ett om gangen. Visp hele tiden, for ellers stivner det!
Tilsett melet og nøttene og bland godt.
Ha røren i en godt smurt form (den mellomste springforma, tror jeg … 24cm eller noe sånn der om kring…)
Stek kaken på 175gr. i ca. 35-40.min.
Avkjøl…
Vaniljekrem:
1 pakke Heistad vaniljesaus
3dl. kremfløte
Piskes til passe tjukk krem.
Ha kremen over kaka, og hakk opp valnøtter og 70% sjokolade og strø dette over kaka.
vaniljesaus? i lavkarbodiett?? i piano sin vaniljesaus er det 15.5 karbo pr 100 gr. Fant ikke heistad sin i matvaretabellen. Anbefale å evt lage egen vaniljesaus med kremfløte og vaniljestang.
Masse oppskrifter på mat og DESSERT:)