Ingredienser:
Del 1: 4 egg 3 dl hvetemel 2 ts bakepulver 2 klyper salt 6 dl sukker 2 ts vaniljesukker 9 ss kakao 175 g smør (smeltes og avkjøles) Del 2: 75 g smør 1 1/2 dl fløte 200 g kokos 2 dl sukker 1 dl sirup

Fremgangsmåte:
Bland sammen alle ingrediensene i del 1. Stekes på 200 gr C 30-40 minutter. Lag del 2 mens den steker. Del 2: Ingrediensene kokes opp, og slåes over kaka og stekes i 10 minutter til. Kaken på bildet er stekt i en langpanne på 30×36 cm.

Mer om Brownieskake med kokoslokk

Brownieskake med kokoslokk er en oppskrift som kombinerer to forskjellige og deilige smaker: sjokolade og kokos. Dette er en kakevariant som gir en frisk og tropisk vri på den tradisjonelle brownieskaken, og er perfekt for de som elsker kombinasjonen av søtt og litt crunchy.

For å lage denne velsmakende kaken, starter du med å lage en standard brownie base. Dette inkluderer ingredienser som smør, sukker, egg, kakao og mel. Etter å ha blandet disse ingrediensene sammen, helles de i en kakeform og stekes i ovnen. Men brownieskake med kokoslokket har et ekstra steg. Når brownien er ferdig stekt og avkjølt, legges et lag med kokoslokk på toppen.

Det unike med kokoslokket er dets enkle, men smakfulle sammensetning. Det er laget av kokos, kondensert melk og smør, som alle bidrar til å gi en søt og rik smak som kompletterer sjokoladebasen på en fenomenal måte. Melken og smøret gjør at kokosen holder seg sammen og danner et solid lag på toppen av brownien, noe som gir en fin kontrast i tekstur.

Sammen skaper sjokoladebrownien og kokoslokket en smaksopplevelse som er både kjent og ny. Den bitre og rike smaken av sjokolade blandet med sødmen og crunchiness av kokosnøtten skaper en interessant og herlig kombinasjon. Denne kaken tilbyr noe unikt til den som elsker det søte liv, og den er utrolig enkel å lage.

Selv om du kan nyte denne kaken akkurat som den er, er det også flere måter å forbedre den på, om du vil. For eksempel kan du servere den med en kule vaniljeis for ekstra sødme, eller dryss noen hakket nøtter på toppen for enda mer tekstur. Om du foretrekker det, kan du også fremheve den tropiske smaken ytterligere ved å legge til noen skiver fersk frukt, som ananas eller mango.

Alt i alt er brownieskake med kokoslokk en herlig dessertoppskrift som passer perfekt for enhver anledning. Det er en fantastisk måte å prøve noe nytt og spennende med den tradisjonelle brownieskaken, og gir en smak av tropene uansett hvor du er.