Alle vet vel hvor klissete og deigete benken kan bli etter å ha knadd og kjevlet brød eller andre deiger. Da kan det være greit å bruke noe flatt og hardt som f.eks. et kredittkort til å skrape benken med. En kniv fungerer ikke fordi den lager riper og hakk, andre kjøkkenredskaper er heller ikke ideelle. Å bare tørke med en klut med såpe og vann går bra, men det tar lang tid fordi mel og vann klisterer seg godt fast i en benk.

Men har du et gammelt kredittkort eller at annet utgått kort av samme type så kan det gjøre nytten. Det er hardt nok til å skrape med, men allikevel mykt nok til ikke å ødelegge benken.Når du har skrapt bort det verste kan du bare tørke over med en klut med såpe og vann så er du som regel kvitt klinet.

Det anbefales ikke å bruke et kredittkort som er i bruk, det blir fettete og kan bli vanskelig å lese i maskin. Det blir nok ikke ødelagt, men tenk over neste gang du får tilsendt et nytt bankkort, bibiliotekkort, medlemsskapskort i en forening eller annet, at du skal ta vare på det gamle og bruke det til brødbaksten. Da kan du spare deg for litt ergrelse.

Men husk at gamle kort egentlig skal klippes i stykker og ødelegges, det er ikke uten grunn. Så skjær ut kortnummeret eller gjør kortet ubrukelig på en eller annen måte slik at du ikke kommer til å ta med deg kortet igjen for å handle…