Alle vet vel hvor klissete og deigete benken kan bli etter å ha knadd og kjevlet brød eller andre deiger. Da kan det være greit å bruke noe flatt og hardt som f.eks. et kredittkort til å skrape benken med. En kniv fungerer ikke fordi den lager riper og hakk, andre kjøkkenredskaper er heller ikke ideelle. Å bare tørke med en klut med såpe og vann går bra, men det tar lang tid fordi mel og vann klisterer seg godt fast i en benk. Men har du et gammelt kredittkort eller at annet utgått kort av samme type så kan det gjøre nytten. Det er hardt nok til å skrape med, men allikevel mykt nok til ikke å ødelegge benken.Når du har skrapt bort det verste kan du bare tørke over med en klut med såpe og vann så er du som regel kvitt klinet. Det anbefales ikke å bruke et kredittkort som er i bruk, det blir fettete og kan bli vanskelig å lese i maskin. Det blir nok ikke ødelagt, men tenk over neste gang du får tilsendt et nytt bankkort, bibiliotekkort, medlemsskapskort i en forening eller annet, at du skal ta vare på det gamle og bruke det til brødbaksten. Da kan du spare deg for litt ergrelse. Men husk at gamle kort egentlig skal klippes i stykker og ødelegges, det er ikke uten grunn. Så skjær ut kortnummeret eller gjør kortet ubrukelig på en eller annen måte slik at du ikke kommer til å ta med deg kortet igjen for å handle…

Mer om: Bruk kredittkort eller andre kort til å rense benken etter bakst

Å sette i gang med baking kan være en gledelig oppgave, men det kan også by på en viss frustrasjon når det kommer til rydding og rengjøring etterpå. Spesielt hvis man har brukt mye mel og deig, kan det bli en krevende oppgave å få benken ren igjen. Her kommer en uventet husmor/husfar-tips til unnsetning: bruk kredittkortet eller andre lignende kort til å rense benken etter baksten.

Plastkort som kredittkort eller medlemskort har en ideell størrelse og fasthet til å effektivt kunne skrape vekk mel og deigrester fra benkeplaten. Rengjøring blir en vesentlig lettere oppgave med denne metoden. Sørg for å bruke et kort som ikke er i daglig bruk, eller vask det godt både før og etter bruk i rengjøringsøyemed.

Er det tørr mel eller deig som har festet seg på benken, går du rett på med kortet, og skraper forsiktig av. Med fuktig og klissete deig kan det være lurt å strø litt ekstra mel over området først, og la det tørke noe. Dette vil gjøre deigrestene enklere å skrape av uten å smøre det utover.

Et viktig punkt er å være forsiktig så man ikke skader benkeplaten. Selv om kortet er relativt mykt, kan det lage riper i enkelte materialer dersom man skraper for hardt eller med vinkel. Pass spesielt på med benkeplater av plast eller trefiner.

Å bruke et kredittkort for å rense benken etter baking er et smart og praktisk tips for de som er glad i å bake, men som ikke nødvendigvis liker ryddejobben som kommer etterpå. Det er enkelt, effektivt og genialt på sin egen unike måte. Prøv det gjerne neste gang du står med mel opp til albuen – du vil sansynligvis bli positivt overrasket!.