Ingredienser

1 pk gjær
5 dl melk
1 beger (3 dl) SANS kesam
1 ts salt
2 dl hvetekli
4 ss linfrø
12-13 dl hvetemel

Tilberedning

I stekeovn: 15 – 20 minutter ved 225 gr varme.

Smuldre gjær i bakebolle (gjerne med kjøkkenmaskin). Varm melk til fingervarm (37 gr) og slå den over gjæren.
Rør så den løses opp. Tilsett kesam, salt, kli, linfrø og det meste av melet. Elt sammen til en smidig deig. La den heve under
plast på lunt sted ca. 30 minutter. Ha deigen på melet bakebord og elt den godt gjennom. Tilsett evt. mer mel. Del i fire leiver. Rull dem til tykke pølser på lengde med ovnsplaten. Skjær hver i 5 deler, nesten helt gjennom. La etterheve under plast, på lunt sted ca. 30 minutter. Pensle med varmt vann og dryss på linfrø før steking. Stek som angitt. La brødene avkjøle på rist.