Bruk en hjemmelaget kraftig buljong, eller fra buljongpulver/terninger eller ferdig buljong (consomme) fra boks/glass. Evt. en blanding av flere.
Varmes på ovnen. Smak gjerne. til med f.eks. litt tørr Sherry og tomatpure.
Passer til okse- eller lammekjøtt.
Kjøttet kokes i buljongen i fonduegryten ca. et minutt.
Buljongen kan serveres tilslutt i kopper, – den får god smak av kjøttet. Eller frys buljongen og bruk til supper/sauser senere.
Tilbehør: Blandet salat, eller i forskjellige skåler: Paprika/agurk/tomat/mais/rå løk/purre/sølvløk/annen pickles/ oliven/osteterninger – etter smak og behag.
Enten ferdigkjøpte fonduesauser, eller forskjellige dip’er man lager selv: f.eks. rømme m/ hvitløk, rømme tilsatt majones og pepperrot, rømme/majones m/ karri- og chilipulver. Man bør prøve seg frem til sine favoritter.