500 g. hvalkjøtt
Olje eller margarin til steking.
1 løk skåret i ringer
evt. 5-6 sjalottløk
1 gulrot skåret i biter
2-4 dl. rødvin
2-4 dl. storfekraft/buljong
(6 dl. væske tilsammen)
1 ss. hvetemel
salt
pepper
1 purre skåret i ringer
1 fedd hvitløk
Skjær kjøttet i terninger 2 cm. og tørk godt av det. Ha litt olje/margarin i stekpannen, og stek kjøttet i 2 minutter. Tilsett løk og gulrot, og la det steke 2 minutt til. Dryss over melet og rør det inn i kjøtt/grønnsakblandingen. Tilsett kraft/rødvin og salt/pepper kok opp og la det trekke i 15 minutter under lokk. Tilsett purren skåret i skiver og knust/hakket hvitløk og la det hele stå å trekke i 20 min til.
Serveres med kokte poteter.
Servering:
Ha ny margarin/olje i pannen ha oppi løken og stek den lett gyllen, ha oppi soppen og stek etpar minutter til. Ta opp løken/soppen. Sett platen på fullt. Legg oppi biffene og la dem steke ca 1/2 minutt på hver side. (Det vil sannsynligvis være litt kjøttsaft igjen på den tallerkenen som biffene har hvilt på, bruk den i sausen. Serveres med kokte poteter, pommes frites, røstipoteter, potetsalat eller ris og en grønn salat. Hvilken saus som servers blir en smaksak det kan f.eks. være bearnaise, brun saus eller en tomatbasert saus. Min favoritt til røstipoteter er å koke inn 1/2 bx. Creme fraiche og samme mengde amerikansk chillisaus (S&W) i pannen, til den er litt seigtflytende