250 g torskefilet
1 stor løk
1 aubergine
2 hvitløkbåter
5 poteter
1 purre, evt. vårløk
4 modne tomater
2 dl matfløte
5 ss olivenolje
persille og gressløk
revet muskatnøtt
basilikum
oregano
sitronpepper
salt
1 liten boks/glass tomatsaus
litt tørket chili
Still stekeovnen på 180 graders varme.
Legg fisken i en ildfast form, pensle med olje og kryddre med litt av alle kryddere på listen. La det trekke ca. 10 minutter.
Skjær tomatene i biter og løken i båter og skrell poteter og skjær i skiver. Fordeles over fisken.
Hakket persille og gressløk over så fisken blir dekket. Et forsiktig dryss salt og pepper til slutt.
Lag en saus av olivenolje, fløte og tomatsaus. Krydre (se listen) og smak til. La sausen koke litt sammen til den begynner å tykne. Helles i formen.
Legg på lokk eller aluminiumsfolie og la formen stå ca. 25 minutter i varm ovn.
Ta av lokket når det står igjen ca. 5 minutter, så retten tar farge på toppen.
Serveres med en god, blandet salat og kokte poteter eller basmatiris til.