Ingredienser:
2 små camembert
1 dl pekannøtter, eller valnøtter
1 dl honning
1 dæsj olivenolje
4 tørkede aprikoser i tynne strimler
Et par kvister rosmarin

Fremgangsmåte:
Varm ovnen til 225 grader. Skjær forsiktig av det øverste «lokket» på osten.

Grovhakk nøttene og trykk dem fast på osten. Bak osten i ovn i ca. 5 minutter eller til osten begynner å sprekke.

Varm honningen i en kasserolle sammen med aprikosene og rosmarinblader.

Hell den varme honningen over osten rett før servering. Litt nøttebrød eller annen godt ferskt brød bør du ha til.

Om Camembert med rosmarinhonning og pekannøtter

Hvis vi kaster et blikk på kulinariske herligheter, står «Camembert med rosmarinhonning og pekannøtter» som en klar favoritt. Denne retten er en delikatesse med fransk opprinnelse som kombinerer de myke teksturene av camembert med den karamelliserte smaken av rosmarinhonning og knaset av pekannøtter for å skape en himmelsk matopplevelse.

Camembert er en berømt ostetype som stammer fra Normandie-regionen i Frankrike. Den kjennetegnes med sin kremete konsistens og rik, jordnær smak. Osten går utmerket sammen med rosmarinhonning, som gir en pikant sødme til camembertens jordnære noter. Rosmarinhonningen er et populært produkt i områder der rosmarinkulturen er utbredt, spesielt i middelhavslandene. Honningen har en unik aromatisk smak som stammer fra rosmarinen, et eviggrønt urt som er kjent for sine mange medisinske og kulinariske egenskaper.

På samme måte spiller pekannøtter en nøkkelrolle i denne retten. Disse nordamerikanske innfødte nøttene er kjent for sin rike, smøraktige smak. Når de er ristet, gir pekannøttene en deilig knasende tekstur og en nøttaktig smak som komplementerer camembertens kremete tekstur og rosmarinhonningens sødme på en utmerket måte.

Mange retter bruker denne kombinasjonen av ingredienser, men kanskje den mest kjente bruker camembert med rosmarinhonning og pekannøtter som hovedingrediens i en forrett eller hovedrett. For å lage denne retten tilberedes camemberten ofte ved å varme den i ovnen til den er myk og kremete, før man topper den med en varm glasur av rosmarinhonning og strør ristede pekannøtter på toppen.

For å få mest mulig ut av denne gleden, anbefales det å servere camembert med rosmarinhonning og pekannøtter med et glass god fransk vin. En lett hvitrin, som en Sancerre eller Pouilly-Fumé, balanserer den rike smaken av osten og sødmen i honningen, mens en rød Burgund eller Cabernet Sauvignon fremhever de nøtteaktige, jordnære notene i retten.

Oppdagelsen av denne fantastiske kombinasjonen av smaker er virkelig en kulinarisk nytelse. Enten du lager det som en appetittvekker for et festmåltid, eller som en del av et vin- og ostebrett, er camembert med rosmarinhonning og pekannøtter et gledelig innslag som gir et snev av luksus til ethvert måltid. Det er uten tvil en rett som hver ostelsker absolutt burde prøve.