Ingredienser

225 g karbonadedeig
1 stor rødløk, finhakket
150 g små sjampingjong, hakket
1 fedd hvitløk, knust
½ ts malt muskatnøtt
1 ts tørkede blandede urter
2 ss tomatpuré
4 ss tørr rødvin
12 hurtigkokte cannelonirør
salt og pepper
blandet salat til servering

Tomatsuas
1 rødløk finhakket
1 stor gulrot, revet
1 selleristilk, finhakket
1 laurbærblad
1 ½ dl tørr rødvin
400 g hakkede tomater på boks
2 ss tomatpuré
1 ts sukker
salt og pepper

Til pynt
25 g ferske parmesanskav
1 plommetomat
1 frisk basilikumkvist

Tilberedning

* Ha karbonadedeig, løk, sopp og hvitløk i en stekepanne. Stek på svak varme i 3-4 minutter. Bland inn muskatnøtt, urter, krydder, tomatpuré og vin. La det surre i 15-20 min. Avkjøl i 10 min.
* Lag sausen slik: Ha løk, gulrot selleri, laurbærblad og vin i en gryte. Kok opp og la det surre i 5 minutter. Tilsett resten av ingrediensene til sausen, og kok i ca 15 minutter. Kast laurbærbladet.
* Ha en firedel av sausen i bunnen av en ildfast form. Fyll canneloniene med kjøttblandingen, og fordel dem oppå sausen. Hell resten av sausen over. Stek i forvarmet stekeovn ved 200 grader i 35-40 minutter. Pynt med ost, tomat og basilikumkvist. Server.