Ingredienser
100 gr. cashewnøtter 1 dl. bokhvete 1 dl. råris – kokes i 1 time 2-3 kokte poteter 1 kokt pastinakk eller sellerirot 3 ss. hakket persille 1/2 ss. havsalt
Tilberedning
Cashewnøttene og pastinakk eller sellerirot males. Alt blandes sammen. Smak til med salt, og bak retten i en smurt og strødd form på 225 grader i ca. 30 min.

Mer om emnet: Cashew-nøttestek

Cashew-nøttestek er et utrolig smaksrikt og næringsrikt alternativ til kjøttbasert stek. Den er laget av hovedsakelig cashewnøtter, som er kjent for sitt høye innhold av proteiner, umettet fett og mineraler som magnesium, fosfor og sink. De tilbyr også en unik nøttesmak, noe som gjør retten spesielt tiltalende for alle, uavhengig av om de er vegetarianere, veganere eller kjøttspisere.

Det finnes mange forskjellige variasjoner av cashew-nøttestek, mye takket være det faktum at cashewnøtter tar på seg smakene fra ingrediensene de er tilberedt med. Mange oppskrifter på cashew-nøttestek inkluderer ingredienser som løk, sjampinjong, hvitløk og urter som timian og rosmarin. Andre utgaver kan også inkludere andre nøttetyper som valnøtter eller mandler for å gi en kompleks nøtteprofil.

Til tross for sin rike smak, er cashew-nøttestek overraskende lett å lage. Først må cashewnøttene bløtlegges, vanligvis over natten, for å myke dem opp. Disse bløtlagte nøttene blir deretter kombinert med krydder, urter og andre smaksrike ingredienser, og denne blandingen blir bearbeidet til en jevn masse i en matprosessor. Til slutt blir massen formet til en stek, og så stekt i ovnen til den er gyldenbrun og sprø på utsiden.

Næringsinnholdet i cashew-nøttestek er en annen grunn til dens popularitet. Cashewnøtter er høye i protein, og inneholder også betydelige mengder umettet fett, magnesium og fosfor. I tillegg er de også kilde til kostfiber som hjelper til med fordøyelsen. Derfor kan en porsjon cashew-nøttestek bidra til et balansert og sunt kosthold.

Det er ingen grenser for hvordan du kan servere cashew-nøttestek. Den kan brukes som hovedrett, servert med grønnsaker, poteter eller ris, eller brukes som proteinrik pålegg på sandwicher og toast. Med sin deilige smak og ernæringsprofil, er det ikke rart at cashew-nøttestek har blitt så populær blant folk som søker sunne og smakfulle alternativer til tradisjonelle kjøttretter.