Ingredienser: Kyllingfilet 4stk Chicken tikka pulver 1pose Hvitvin 1 dl Cre’me fraitche 2 dl Kantrell sopp 2 dl Salt, pepper, safran, smør, olivenolje, sitron/lemonskall Tilberedning: Skjær Kyllingfileten i firkanter og stek det i litt smør og olivenolje. Bland i Chicken tikka, kantrell sopp, salt og pepper, safran, Creme fraiche og hvitvin og limeskall på toppen. Serveres med ris og en blandet salat av agurk, tomat, en pose machemiks. Porsjoner: Chicken tikka med hvitvin

Mer om: Chicken tikka med hvitvin

Chicken tikka er en populær rett blant elskere av indisk matverden over. I sammentreff med hvitvin, kan dette måltidet bringe frem en smaksfest du ikke vil glemme. Hittil har tradisjonelle indiske retter som tikka vært sammenkoblet med røde viner, men med fremveksten av kulinarisk nysgjerrighet, utforsker flere og flere hvitvin alternativet.

Å kombinere chicken tikka med hvitvin åpner opp en verden av smaker du kanskje ikke har tenkt på før. Rike, kremete sauser og mildt krydret kylling fungerer godt med et glass av kjølig, tørk hvitvin. Dette skaper en balansert harmoni mellom den kremete, krydrede maten og den rene smaken av vinen. En Chardonnay vil være en utmerket ledsager til dette måltidet, med dens fruktige aroma og lett sitrusaktig undertone.

Men, det er ikke bare Chardonnay som kan fungere bra med chicken tikka. For de som foretrekker en mer søtlig hvitvin, kan man prøve en tysk Riesling eller en Gewürztraminer. Begge disse vinene har en naturlig sødme som kan myke ut den krydrede, rike smaken av retten.

Regelen for å kombinere mat og vin er å matche intensiteten av smakene. Dette betyr at hvis du har en spesielt krydret chicken tikka, kan du gå for en mer robust hvitvin som Viognier eller Semillon. Disse vinene har rikelig med kropp og fruktig dybde for å balansere smaksprofilen til retten.

Til slutt, kombinasjonen av chicken tikka og hvitvin er et spørsmål om personlig smak. Du kan eksperimentere med forskjellige typer hvitvin inntil du finner den som passer best med din favoritt oppskrift av denne elskede indiske retten.