Ingredienser:
1 halv porsjon klassisk paibunn (forstekes) Fyll 25 g usaltet, kaldt smør 50 g usøtet sjokolade, hakket 3 dl lys sirup (i amerikanske oppskrifter bruker de «light corn syrup») 2,5 dl maplesyrup 3 store egg 1 ss kahlua/annen kaffelikør, kan sløyfes 170 g pecannøtter, ristet

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180°. Ha smør, sjokolade, sirup og maplesyrup i en stor kjele og kok forsiktig opp mens du pisker. Blandingen vil boble ganske bra når det begynner og koke. Fortsett med å piske i ca 5 minutter. Avkjøl og pisk inn eggene, ett om gangen. Tilsett kaffelikør. Ha blandingen over i det forstekte paiskallet. Legg pecannøtter rundt omkring på toppen av paien. Stek i ovnen i 40–45 minutter. Avkjøl og server romtemperert. Tips: Pensle pecannøttene med maplesyrup rett før servering.

Mer om CHOCOLATE MAPLEKISS PECAN PIE

Sjokolade Maplekiss Pecan Pie er en unik og deilig dessert som kombinerer sødme fra sjokolade, den fyldige smaken av Maplekiss, og knasende tekstur av pecannøtter. Denne paien begeistrer dessertelskere over hele verden med sine rike, karamelliserte smaker.

Denne himmelske paien tar basisen fint sukker i stedet for å bruke vanlig hvitt sukker. Den bruker Maplekiss, som er et naturlig alternativ til sukker, og som gir en intens maplesmak i kombinasjon med sjokolade. Pecannøttene fremhever paiens sødme med sine nøtteaktige overtoner, noe som gir en interessant tvist og en svært behagelig tekstur.

Sjokolade Maplekiss Pecan Pie er naturlig rik på fiber, sunne fettsyrer og antioksidanter på grunn av bruk av pecannøtter. Pecannøtter er kjent for å være fyldige i monoumettede fettsyrer som oleic acid og en god kilde til fenoliske antioksidanter. Samtidig bidrar sjokoladen ikke bare til smaken, men har også en rekke helsefordeler hvis den brukes i moderering.

Ved å bruke rent kakaopulver oppnår du en sjokolade-pai som er mindre søt enn typiske sjokolade desserter. Dette kan være et godt alternativ for de som ønsker å oppleve sjokoladesmaken uten å få for mye sukker. Overraskende nok, selv om den har en rik chocolaty smak, etterlater Sjokolade Maplekiss Pecan Pie en glatt, nesten kremaktig følelse i munnen, som kommer fra blandingen av maplesirup og pecannøtter.

Sjokolade Maplekiss Pecan Pie er enkel å lage og tar bare ca 50 minutter. Fra forberedelsene, til blanding av ingrediensene, til steking, kan prosessen bli en morsom familieaktivitet. Det er mange måter å tilpasse denne paien på, enten du vil legge til krydder som kanel eller muskat, eller eksperimentere med forskjellige typer sjokolade.

I konklusjon, Sjokolade Maplekiss Pecan Pie er en veritabel smakseksplosjon, der prinsipielle smaker av sjokolade, maplesirup og pecannøtter kombineres for å skape en uforglemmelig dessertopplevelse. I tillegg til å være en deilig dessert, har den også en rekke helsefordeler, noe som gjør den til et utmerket valg for de som ønsker å nyte en søt godbit uten å føle seg skyldig.