CHOW-CHOW gryterett

Ingredienser:
ca. 600 g grytekjøtt av svin (selv bruker jeg alltid nakkekoteletter og beregner litt ekstra siden noe av vekten går bort i ben) 2 løk, 2 ss smør, 1-2 ts karri (etter smak) 1 ts salt, 1 kryddermål pepper, ca 3 dl væske (kraft fra sopp, ananas og vann) 1 liten boks champignon (selv tar jeg gjerne to…) 1/2 boks ananas i biter, 4 ss tomatpuré, 1 ss soyasaus, 1 dl fløte + 1 ss maisennamel

Fremgangsmåte:
1. Skjær kjøttet i terninger el. strimler og finhakk løken 2. La smøret bli nøttebrunt i stekepannen 3. Brun raskt små porsjoner m kjøtt 4. Kok ut pannen m litt av væsken mellom hver gang og ha over i en gryte sammen m kjøttet 5. Brun løken og ha i gryten 6. Krydre m karri, salt og pepper og spe m resten av væsken 7. La kjøttet trekke under lokk en halvtimes tid til d er mørt (el lenger, d har jeg selv god erfaring m) 8. Tilsett sopp, ananas, tomatpuré, soyasaus og maisennamel utrørt i fløten og gi d et oppkok 9. Smak til m mer salt og karri hvis d trengs Server m ris og salat og/el små skåler m banan (klem litt sitron over), pickles, hakkede salte nøtter el nøtter

Porsjoner: 4 porsj.

Om CHOW-CHOW gryterett

Chow-Chow gryterett er en tradisjonell middagsrett som har sine røtter i amerikansk sørstatskultur. Navnet kommer fra ingrediensen chow-chow, en type syltet grønnsaksblanding som ofte brukes i sørstatskjøkkenet. Denne fascinerende gryteretten er ikke bare kraftig og full av smak, men også utrolig allsidig og enkel å tilpasse dine personlige preferanser.

Oppskriften på Chow-Chow gryterett kan variere fra kokk til kokk, men det grunnleggende utgangspunktet er vanligvis en blanding av stekte eller brunede kjøttstykker, som for eksempel kylling, svinekjøtt eller oksekjøtt, og en rekke grønnsaker. Dette kan inkludere, men er ikke begrenset til, løk, gulrøtter, selleri og chow-chow. Alt dette kombineres i en tykk, hjertelig saus og kastes sammen på en slik måte at hver bit er mør og full av smak.

En av de tingene som gjør Chow-Chow gryterett så unik er dens bruk av syltede grønnsaker. Chow-chow er en tangy, litt søt syltet topping som primært er laget av en blanding av grønne tomater, kål, løk og paprika, alle modnet til perfeksjon og pakket med smak. Denne spesielle ingrediensen gir en lekker og livlig kontrast til kjøttet i gryteretten, og tilfører et ekstra lag med kompleksitet og dybde til hver bit.

Selv om Chow-Chow gryterett er et vanlig syn på middagsbordene i Sydstatene, begynner det nå å få anerkjennelse utenfor disse regionene også. Det er mange restauranter og matbiler, spesielt i byer som New York, London og Berlin, som har begynt å bjuda traditionelle retter fra sørstatene, inkludert Chow-Chow gryterett. På bakgrunn av dette har denne gryteretten blitt populær blant matelskere over hele verden som ønsker å oppleve autentiske amerikanske smaker.

I tillegg til å være utrolig smakfull, er Chow-Chow gryterett også et sunt måltidsalternativ. Grønnsakene i gryteretten gir en god kilde til kostfiber og viktige vitaminer, mens kjøttet gir protein og andre nødvendige næringsstoffer. Selv om det inneholder mettet fett fra kjøttet, kan man enkelt justere oppskriften for å inkludere magrere kjøttstykker eller til og med prøve vegetariske versjoner.

Til slutt, Chow-Chow gryterett, med sin blanding av rike, robuste smaker og ernæringsrike ingredienser, er et fantastisk valg for et hjertelig måltid. Det er det ultimate eksempelet på komfortmat – det er varmende, mettende og utfyller en kald dag perfekt. Hvis du er ute etter nye middagsideer, kan Chow-Chow gryterett være akkurat det du trenger for å krydre tingene.

Legg igjen en kommentar