Ingredienser

420 g hvetemel
125 g durumhvete
40 g sammalt rug
15 g salt
10 g gjær
4 dl vann

Tilberedning

Alt mikses sammen i ca. 8 minutter.

La deigen hvile i 3-4 timer i en bolle, som er smurt inn med olje.

Strø durumhvete på bordet og kna deigen.

Efterheves i ca. 1 time.

Skvett godt med vann på ciabattaene og stek i ovn på ca. 190 grader i 5 minutter, dernest skru opp varmen til 240 grader og stek videre til den totale steketiden er ca. 12-15 minutter.

Serveringstips:
Når Ciabattaene serveres er det godt å dyppe de i en oljeblanding bestående av extra virgin olivenolje tilsatt noen dråper Balsamico-eddik.

I tillegg serverer man ”Hvitløksmør” som lages av Buko ost eller Philadelphia ost rørt ut med urter (estragon, basilikum og gressløk) samt hvitløksbåt og salt/pepper.