Coscos salat

Til stekt kjøtt og kyling, syns vi det er godt med coscos salat. Lag coscosen etter anvisning på pakken. Når den er kokt blander vi i saft av 2-3 ss saft av sitron/lime/appelsin og noen ss olivenolje. 1 tomat i terninger litt agurk i terninger og masse hakket persille og litt hakket mynte eller koriander. Smaker til med salt og pepper. Hos oss er denne salaten særlig populær til stekt kylling

Mer om emnet: Coscos salat

«Coscos salat» er en populær matrett som har sin opprinnelse fra Midtøsten. Imidlertid er det mange som nok vil bli overrasket over at navnet «coscos salat» faktisk er en skrivefeil. Det korrekte navnet på denne matretten er «couscous salat». Fordi ordet «couscous» kan virke fremmed og ukomfortabelt å uttale for noen i Norge, har feilskrivingen «coscos» blitt populær.

Couscous er en matvare laget av semulegryn, og er en avgjørende ingrediens i retten. Grunnet sin rike smak og tekstur, er couscous også velkjente i mange andre deler av verden, inkludert Nord-Afrika og Vest-Asia. Couscous salat skiller seg ut fra en klassisk norsk salat ved å være mer fyllende, takket være innslaget av couscous.

Couscous salat kan tilberedes på flere måter. Det vanligste er å tilsette mange ulike grønnsaker som tomater, agurk, paprika og løk, samt krydder som chili, hvitløk, og persille. Noen variasjoner inkluderer også kjøtt, sjømat, tofu eller feta ost. Couscous kan erstattes med quinoa eller bulgur for en spennende variant. Det er nesten uendelige måter å tilpasse couscous salat på, noe som gjør det tiltalende for alle, uansett kostholdspreferanser.

I tillegg til å være allsidig, er couscous salat også næringsrik. Med sin overflod av grønnsaker gir den rikelig med vitaminer og mineraler. Couscousen bidrar til rettens proteiner, fiber og komplekse karbohydrater. Det betyr at denne salaten ikke bare er en fryd for ganen, men også en sunn del av en balansert diett.

Ikke nok med det, men couscous salat er også kjent for å være en god matvare å ha med på piknik eller som en del av en lunsjboks, ettersom det holder seg godt i noen timer uten kjøling. Delikatessen blir til og med brukt som en del av meze, en type tapas stil buffet populær i middelhavsregionen.

Oppsummert, couscous salat, eller «coscos salat» som det feilaktig er kjent i Norge, er en velsmakende, allsidig og sunn matrett. Med sin fleksibilitet kan det lett tilpasses til individuelle smaker og kostholdsbehov. Den er ideell for en sommerlunsj, en piknik eller en buffet, og kan enkelt bli en fast del på middagsbordet.

Legg igjen en kommentar