Ingredienser

7dl fløte

2 dl melk

200g sukker

1 vaniljestang

10 egg

Tilberedning

Varm forsiktig fløte, melk og splittede vaniljestenger (splitt stengene langs midten, bruk en teskje og skrap ut frøene, bruk både frø og stenger ) i en kjele ( helst tykkbunnet ), nesten til kokepunktet. Ta kjelen av varmen.

Pisk eggeplommene og sukker sammen for hand, til det blir lett og lysegult.

Ta opp vaniljestengene. Tilsett den varme melk/fløteblandingen i eggedosisen under stadig omrøring til alt er jevnt blandet.

Varm så alt mens du visper hele tiden over svak varme til det såvidt når kokepunktet, og det begynner å tykne litt.

Dersom du er uheldig og blandingen klumper seg kan du sile blandingen gjennom et dørslag. Ta det av platen og fordel røren i små porsjonsformer.

Sett formene i en langpanne og hell på så mye varmt vann at det er halveis opp på formene. Stek midt i ovnen på ca 100 grader ca 1 time til de såvidt er stivnet – ikke la overflaten få farge.

Før servering, dryss på Demerara- eller brunt sukker og karamelliser sukkeret med skibrenner. Formene kan også settes under grillen til sukkeret smelter og blir gyllent. Pass godt på.

PS: Bruk sukker som er laget av sukkerrør ikke roer, det gir best resultat når det smeltes. Server alene eller med litt frisk frukt.