Ingredienser:

en baguette 200 sorte oliven uten stein 1 ss kapers 3 ansjosfileter 1 ss pinjekjerner 1 ts Dijon-sennep ½ dl olivenolje saft av ½ sitron salt/pepper

Tilberedning:

Baguetten tilberedes som i oppskriften øverst. Resten av ingrediensene kjøres glatt i en kjøkkenmaskin og smøres på.

Porsjoner:
ca 25 stk

Mer om Crostini con pasta di olive

Crostini con pasta di olive er en populær italiensk rett som speiler Italias rike kulinariske historie. Det er et uttrykk for enkelhet, smak og tradisjon hentet fra hjertet av Middelhavs-regionen. Dette appetittvekkende utvalget stammer fra det sentrale Italia og har siden vunnet hjertene til matelskere over hele verden. Dens hovedsakelige komponenter er crostini, som fremstilles fra brødskiver og brødskorper som ristes eller grilles til perfeksjon, samt en deilig svart eller grønn olivenpasta.

Olivenpastaen som brukes i Crostini con pasta di olive er kjent for sin velbalanserte smak, som fremstår av den unike metoden det blir laget på. Vellagrede oliven som er håndplukket på sitt høydepunkt for modning blir brukt. De blir deretter behandlet i en spesiell prosess som innebærer fermentering, en prosess som gir oliven sin karakteristiske smak og tekstur. Deretter blir olivenene knust til en pasta og blandet med ekstra jomfru olivenolje, hvitløk, sitronjuice og et utvalg krydder for å lage den unike olivenpastaen.

Å lage Crostini con pasta di olive er en relativt enkel prosess, men krever oppmerksomhet på detaljer. Brødet er vanligvis skåret i tynne skiver og brønt lett, enten i en brødrister eller over åpen flamme, til det blir sprøtt og gyllent. Så blir det glasert med et tynt lag av olivenolje og spredt rikelig med olivenpasta for å gi det sin unike smak og tekstur. Noen tilsett også finhakket hvitløk eller friske urter på toppen for ekstra aroma.

I Italia er Crostini con pasta di olive typisk servert som en appetittvekker eller en del av et antipasto-bord. Dens rike og fulle smak, sammen med sin knasende tekstur, gjør det til det perfekte valget for en snack, siderett eller en lett lunsj. Det er også vanlig å parre det med et glass italiensk vin, som gir en velsmakende kontrast til det salte og litt bitre av oliven.

Selv om Crostini con pasta di olive er tradisjonelt sett en italiensk rett, har den blitt omfavnet av ulike kulturer over hele verden. Fra gourmetrestauranter til beskjedne hjemmekjøkkener, har dette robuste og smakfulle utvalget blitt en mainstream delikatesse over hele verden. Dens allsidighet, enkelhet og uforlignelige smak har gjort det til et verdsatt tillegg til enhver matopplevelse.

Samlet sett har Crostini con pasta di olive sin opprinnelse i Italias rike matkultur, men har siden blitt en del av det globale kulinariske landskapet. Med sin knasebrød-base, glatt og smakfull olivenpasta, og muligheten til å tilpasse med et utall smaker og teksturer, er det tydelig hvorfor denne rettet har blitt så høyt verdsatt.