Ingredienser

1 pakke butterdeig (hvis du ikke lager selv, da)

Fyll:

50ml olje
1 finhakket hvitløksbåt
3 ss frisk koriander, finhakket
2 ts malt sort pepper
1 ts tørket koriander, malt
1 ts gurkemeie, malt
1 ts spisskumin, malt
120g gulrot i terninger
180g potet i terninger
1 ss sukker
1 ss soyasaus
2 ts sitronsaft
1 rød chilli, finhakket
75g erter

Tilberedning

Stek hvitløken og krydderet i olje i et par minutter. Deretter rører du inn gulroten og potetene og la koke i noen minutter. Så tilsetter du sitronsaften, chillien, sukkeret og et par teskjeer med vann. La koke til grønnsakene er møre. Rør om av og til. Tilsett ertene og la koke i noen minutter til også ertene er møre og vannet er fordampet. Kjøl av.

Del butterdeigsplatene i 2 og kjevle hver del ut i tynne leiver. Fordel fyll på midten av hver plate og brett over. Klem igjen forseglingen med en gaffel. Pensle med pisket egg og stek på 225 grader i 15-20 minutter. (Til deigen er gyllen)