Ingredienser

litt nøytral olje (raps, solsikke e.l.)
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts revet fersk ingefær
1 ts hele spisskummenfrø (malt spisskummen kan sikkert også brukes, men da bør den tilsettes når du tilsetter kokosmelken)
1/2 ts hele korianderfrø, som er knust lett
1 dl kokosmelk
1/4 ts malt kardemomme
1/2 ts kajennepepper (eller så mye du tåler/vil ha)
saften av en halv lime
skallet (bare det grønne) av en halv lime
300 g kokte eller bakte rødbeter, i båter
hakkede korianderblader

Tilberedning

Varm opp oljen, og ha oppi hvitløk, ingefær, spisskummen og korianderfrø. Stek i et minutt eller to mens du rører. Tilsett kokosmelk, kajennepepper, kardemomme, limesaft og -skall, og la det koke i 3-4 minutter. Tilsett de kokte/bakte rødbetene, kok opp, og la det koke litt slik at rødbetene blir gjennomvarme.