Ingredienser

* 300 g hvetemel
* 200 g sukker
* 2 egg
* 1 1/2 ts bakepulver
* 1/2 ts natron
* 2 dl kefir
* 100 g smør
* 150 g dadler (uten steiner)

* Glasur 100 g sukker
* 1 ts kanel
* 100 g mandler
* 100 g smør

Tilberedning

1. Ha mel, sukker, bakepulver og natron i en bolle
2. I en annen bolle pisker du eggene forsiktig (luftig). Tilsett deretter kefir og smør. Bland det godt.
3. Ha i de tørre ingrediensene litt etter litt og bland alt sammen
4. Tilsett til slutt de hakkede dadlene og hell deigen i en smurt kakeform som er 28 cm i diameter (26 går til nød).

1. Glasur Hakk mandlene. Smelt smør og ha deretter i sukker, kanel og hakkede mandler. Fordel glasuren jevnt over kakedeigen.
2. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter

Server kaken med litt melis-strø til pynt på tallerkenen.