Ingredienser

1 kg blåskjell, skrubbet og uten skjegg
2 ss saflorolje
4 vårløk, bare den hvite delen,skåret i skiver
1 hvitløkfedd, finhakket
4 friske chilier, uten frø skåret i skiver
2 ts finhakket korianderrot
2 ts revet galangarot
4 cm sitrongress, skåret i løvtynne siver
finrevet skall av 1 liten lime
2 ts rekepasta
1 ¾ dl kokosfløte
1 stort egg, lettpisket
2 ss rismel
salt
nykvernet pepper
frisk basilikum, 2 blader til hvert skjell

Tilberedning

Skyll blåskjellene i kaldt saltet vann. Legg dem på en rist over kokende vann, dekk til og damp dem til de åpner seg, 5-10 minutter. Kast blåskjellene som ikke åpner seg. Ta kamskjellene ut av skjellet og ha dem i en bolle. Sett halvparten av skjellene til side. Velg ut de største.

Varm oljen i en wok eller stor stekepanne. Tilsett vårløk og hvitløk og stek til de er myke, 3-4 minutter. Tilsett chili, koriander, galanga, sitrongress, limeskall og rekepasta og stek videre under omrøring til urtene begynner å dufte, ca 3 minutter. Ha blandingen over i en bolle.

Ha kokosfløte, egg og rismel samt salt og pepper etter smak sammen med løkblandingen og rør til alt er omhyggelig blandet.

Fyll en liten kasserolle trekvart full med vann og kok opp. Dypp basilikumbladene i vannet i 30 sekunder og la dem renne ordentlig av av. Legg to blader basilikum i hvert blåskjell, dekk med to kamskjell og legg litt av løkblandingen oppå. Legg skjellene i et grunt fat og sett det på rist over småkokende vann. Legg på lokk og damp skjellene til de er gjennomvarme, 4-5 minutter. Server straks.