Ingredienser
500 g ørret, filtert uten skinn saus: 1 ts sukker saften av 1/2 sitron 2 ts tamarindkjøtt 10 nypespon 1 ts ketchup friske vindrueblader, strimlet
Tilberedning
Lag sausen først. Bland sukker, sitronsaft, tamardinkjøtt (kjøtt fra frøbelgene til det tropiske tamarindtreet. Det har sterkt og syrlig smak og blir solgt som en fuktig mos på krukke eller tørket i blokker. Denne siste må legges i bløt i varmt vann i 5 minutter, deretter presses gjennom en sikt. Spør etter tamarind i innvandrerbutikker.) og nypespon i en liten kasserolle. Kok opp under konstant omrøring. Tilsett ketchup og kok uten lokk under omrøring til sausen er litt redusert og har tyknet, ca 5 minutter. Snitt hver fiskefilet på tvers. Vær forsiktig så du ikke skjærer gjennom filetene. Legg dem på en rist over småkokende vann, dekk til og damp filetene til de er gjennomkokt i ca 12 minutter. Legg dem så over på varmt fat. Gi sausen et oppkok og hell den over fisken. Garner med strimler av vindrueblader og server straks.

Mer om Dampet ørret med kinesisk saus

«Dampet ørret med kinesisk saus» er en kombinasjon av Øst møter Vest på de mest luscious måter. Denne retten er ikke bare kjent for sin utsøkte smak, men også for dens høye ernæringsverdi. Ørretfisk er rik på protein, vitamin D, omega-3 fettsyrer og viktige mineraler som at den er god for hjertehelsen. Forbered på en fantastisk kulinarisk opplevelse når du prøver denne retten.

Å lage dampet ørret med kinesisk saus starter med å velge en fersk ørret av høy kvalitet. Hvis fisken har klare øyne, fuktig hud og en frisk, ren lukt, kan du være sikker på at du har funnet et godt eksemplar. Øvrig, holdningen da fisken er frisk vil være stiv, noe som er en indikator på ferskhet. Husk at kvaliteten på ørreten du velger vil ha stor innvirkning på det endelige resultatet av retten din.

Sausen er en avgjørende komponent i denne retten, og den setter virkelig kinesisk vri på det som ellers ville være en ganske vanlig dampet fiskerett. For å tilberede sausen, vil du trenge noen typiske ingredienser som finnes i kinesiske retter, som soyasaus, sesamolje, riseddik, hvitløk og ingefær. Disse ingrediensene blandes sammen og kokes opp for å la smakene smelte sammen. Denne sausen blir deretter hellet over den dampede ørreten rett før servering.

Å dampe ørret i stedet for å steke den bidrar til å bevare fiskenes naturlige smak og tekstur. Samtidig tillater det fisken å absorbere noen av de delectable smaker fra sausen. Prosessen er relativt enkel, men krever varsomhet for å sikre at fisken ikke blir overcooked; ørreten skal være flaky, men fortsatt fuktig og saftig.

Dampet ørret med kinesisk saus er perfekt servert med et utvalg av dampede grønnsaker og hvit eller brun ris. Vinen for å akkompagnere retten kan være en pinot grigio eller en sauvignon blanc; begge går bra med delikatessen og smaken av ørreten.

I det store og hele er dampet ørret med kinesisk saus en balansert, næringsrik og velsmakende rett som kan nytes på alle anledninger. Fra å være en enkel familiemiddag til et sentralt punkt i festlige anledninger, kan denne retten tilfredsstilles enhver smaksløk. Prøv å lage det hjemme og opplev den forfriskende smaken av dampet ørret med et hint av kinesisk inspirasjon.