Ingredienser:
Grunndeig: 325 gram smør (evt. halvparten smør og halvparten flytende margarin) 450 gram (7,5 dl) siktet hvetemel 50 gram (1 dl) Hi-maize (gir mer fiber og lavere GI, kan erstattes med hvetemel) 200 gram (2 ¼ dl) Sukrin

Fremgangsmåte:
Alle kakene skal stekes på smurt plate i stekeovnen ved 175 grader i 10-12 minutter. Rør inn smøret i melet og ha i Sukrin. Du kan også ha alt i en food processor og la maskinen gå til alt er grynet. Elt deigen sammen. La deigen hvile en time i romtemperatur. Med denne oppskriften kan du lage for eksempel: Tyske skiver: Trill 4,5 cm tykke pølser. Skjær opp i 1/2 cm tykke skiver. Sukkerstjerner eller -hjerter: Kjevle deigen tynt, 2-3 mm. Stikk ut stjerner. Pensle med sammenvispet egg. Dryss på Sukrin eller perlesukker. For å lage smørkranser, riflekjeks, fylte kjeks og syltetøyhalvmåner, må du blande 2 egg i grunndeigen. Smørkranser: Sprøyt deigen ut gjennom kakesprut eller kvern med stjerneformet skive. Skjær i 12 cm lengder og form til kranser. Riflekjeks: Sprøyt deigen ut som smørkranser. Skjær 3 cm lange stenger. Fylte kjeks med sjokolade: Lag fyll av 50 g kokosfett, 1/2 plate kokesjokolade, 1 egg og 1 ss Sukrin. Smør fyllet mellom to og to kjeks. Syltetøyhalvmåner: Kjevle en tynn leiv, 2-3 mm. Stikk ut runde kaker, ca. 6 cm i diameter. Legg en klatt bringebærsyltetøy på kaken. Brett den i to og trykk sammen kantene med en gaffel.

Kommentarer:
Tiden før jul er ekstra travel for de fleste av oss. Men du kan lage flere typer julekaker av den samme deigen. Her er en oppskrift som gir kjempegode julekaker, helt uten sukker og med nyttig fiber. Den er så enkel at du kan lage den i kveld. Oppskriften kan varieres alt etter din egen smak og fantasi.

Mer om De syv slag til jul

H3: Nye Perspektiver på «De Syv Slag til Jul»

“De syv slag til jul” er en norsk tradisjon som er sterkt forankret i vår kultur. Konseptet stammer fra gammel tid og representerer syv forskjellige julekaker som bakes i forberedelser til julefeiringen. Denne tradisjonen har imidlertid utviklet seg noe over tid, og dagens praksis av «de syv slag til jul» kan variere avhengig av familiens individuelle tradisjoner og stedlige forskjeller.

H3: Variasjoner av kaker i «De Syv Slag»

De tradisjonelle kakene som er assosiert med “de syv slag til jul” inkluderer ofte pepperkaker, berlinerkranser, goro, krumkaker, fattigmann, sirupsnipper og smultringer. Imidlertid, med tiden og moderniseringen har noen familier begynt å inkludere andre typer julekaker i sine sett av syv slag. For eksempel, noen har fjernet mer tidskrevende kaker som goro og fattigmann, og erstattet dem med lettere valg som havreflarn eller sandkaker.

H3: «De syv slag til jul» og Regionale Forskjeller

I tillegg til individuelle familietradisjoner, kan også regionale forskjeller påvirke «de syv slag». For eksempel, på vestlandet er det vanlig å se smultringer både i jul og nyttår, mens kakene i nord kan inkludere spesialiteter som kransekaker eller brune pinner. På den andre siden inkluderer syv slag i Østlandsområdet ofte «Jødekaker» og «Hjortetakk».

H3: Utviklingen av «De Syv Slag til Jul»

Evolusjonen av «de syv slag til jul» viser hvordan tradisjoner kan tilpasse seg og endre seg over tid samtidig som de beholder sine kjerneelementer. Selv om de syv kakene som er valgt kan variere, forblir hovedkonseptet av å lage et bredt utvalg av kaker til julefeiringen uendret. Denne tradisjonen gir norsker mulighet til å uttrykke kreativitet og tilpasse tradisjonen etter egne preferanser.

H3: «De Syv Slag til Jul» i dagens samfunn

I dag har mange familier kanskje ikke tid eller ressurser til å bake syv forskjellige typer kaker. Som et resultat har «de syv slag til jul» blitt mer om å ha et utvalg av syv kaker, enten hjemmebakt eller kjøpt i butikk, klar for familie og venner som kommer på besøk i løpet av juletiden. Til tross for endringer i fortolkning, er “de syv slag til jul” fortsatt en dypt elsket norsk tradisjon, og et viktig høydepunkt i forberedelsene til julen.

Opprettholdelsen av «de syv slag til jul» bevisstgjør oss om de historiske og kulturelle aspektene ved norske julefeiringen, samtidig som det gir en unik mulighet til å feire julen med glede og raus deling gjennom lekre bakst. Det er en påminnelse om tradisjonen og samholdet som julen handler om.