Ingredienser

Ca. 250 g pinjenøtter
Ca. 250 g smør
Ca. 250 g sukker
3 store egg, helst organiske
4 spiseskjeer gresk fikentrehonning eller annen god honning
ca. 120 g hvetemel
litt salt

Til tertedeigen:
115 g smør
100 g melis
litt salt
ca. 230 g hvetemel
2 eggeplommer
2 spiseskjeer kald melk eller vann

Tilberedning

Du kan lage tertedeigen selv eller bruke en kjøkkenmaskin. Bland sammen smør, melis, salt; deretter rører du inn mel og eggeplommene. Når deigen ser ut som grove brødsmuler, tilsetter du melken eller vannet. Kna forsiktig deigen sammen til en ball, og pakk inn i plast. La den få hvile i en time.

Kjevl ut deigen og ha den over terteformen. Press den nedi bunnen, og opp langs kantene. Skjær vekk det som blir for mye. Dekk over, og la den stå i fryseren en times tid.

Forvarm ovnen til 180 C, og la tertedeigen stå i ovnen i 15 minutter til den er lyst gyllen. Reduser ovnstemperaturen til 170 C.

Mens deigen er i ovnen varmer du pinjenøttene under et grillelement. Pass godt på så nøttene ikke brenner seg, det tar ikke lang tid for dem å få farge.

Bruk en spatel eller en kjøkkenmaskin til å piske sammen smør og sukker til det er en lett og luftig miks. Rør inn pinjenøttene, tilsett ett egg om gangen, og så blander du inn honning, mel og salt. Ha over i tertebunnen og la det steke i 30 til 35 minutter.

Server gjerne med karamelliserte fiken (grillet med litt sukker), creme fraiche og litt sitrontimian.