1 stk. kylling (800 g)
1 ts salt
3 stk. løk
2 ss smør
2 ss tomatpuré
2-3 ts berbere (se under)
ca 3 ½ dl vann eller halvparten vann og tørr hvitvin
evt. 1 ss hvetemel
4 stk. hardkokte egg
Berbere (Kryddersaus):
½ stk. finhakket rød paprika
2 stk. finhakkede chili
1 ts malt ingefær
½ ts spisskummenfrø
½ ts malt koriander
½ ts kvernet, svart pepper
¼ ts revet muskatnøtt
½ ts malt kardemomme
1 ss salt
2 ss finhakket løk
2 båt finhakket hvitløk
2 dl vann
1 ss olje
Del kyllingen i 8 biter. Legg biten i en skål og krydre med salt.
Skrell og hakk løken. Smelt smøret i en gryte og stek løken i 10 minutter til den er myk. Rør inn tomatpurè og berbere og spe med vann/vin. Legg i kyllingen og la gryten koke underlokk i 30-40 minutter. Tykne sausen med hvetemel utrørt i litt vann. Kok ytterligere 5 minutter. Skrell eggene og legg dem i gryten. Server med brød og/eller ris.
Berbere:
Fres paprika og chilipepper i en varm panne uten smør i ett minutt, rør hele tiden. Ha alt unntatt oljen i en hurtigmikser og kjør til en jevn saus. Hell tilbake i pannen og kok inn sausen i ca. 3 minutter. La sausen bli kald og hell den over på rent glass med lokk. Hell over oljen. Sausen kan stå i kjøleskapet i flere måneder.