Dronningens sjokolademousse-kake

Ingredienser
2 ½ dl. mandler 1 ½ dl. nøtter 3 ½ dl. melis 3 egg 1 ss hvetemel 1 ½ ts. bakepulver Mousse: 200 gr. Dronningsjokolade 3 dl. kremfløte 1 egg 2 ss sukker 2 ss appelsinlikør (kan sløyfes) eller finrevet skall av 1 appelsin Appelsinsaus: 1 dl. vann skall av ½ appelsin saft av 2 appelsiner (evnt. 2 dl. appelsinjuice) saft av ½ sitron (ca. 1 ½ ss ) 3 ss sukker 1 ts potetmel litt kaldt vann
Tilberedning
Nøtter og mandler males og blandes med melis, hvetemel og bakepulver. Eggene røres inn, røren helles i en godt smurt form og stekes gyllen. Avkjøles i formen. Steketid: 175 grader i 24 cm. form i ca. 30-35 minutter. Mousse: Brekk sjokoladen i biter og smelt på svak varme eller over vannbad. Rør den klumpfri og la den avkjøles litt. Visp fløten, men ikke for hardt. Visp egg og sukker til eggedosis, og bland den med kremen, sjokoladen og likøren eller appelsinskallet. Smør moussen over den avkjølte bunnen og sett alt i fryseboksen noen timer. Kaken kan pyntes med nøttekjerner og/eller finstrimlet appelsinskall. Appelsinsaus som tilbehør er også godt. Appelsinsaus: Kok opp vann, finrevet appelsinskall, saft av appelsiner, sitron og sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det under omrøring i appelsinsausen. Gi sausen et raskt oppkok og avkjøl den i kaldt vann. Dryss over litt sukker for å unngå snerk.

Mer om emnet: Dronningens sjokolademousse-kake

Dronningens Sjokolademousse-kake er en gjenstand for glede og luksus med røtter dypt forankret i britisk kongelig kultur. Til tross for sin kongelige tilknytning, er oppskriften på kjøkkenet til mange over hele verden, takket være sin uimotståelige søthet og rike smak. Mange setter kanskje ikke pris på den detaljerte historien bak denne deilige desserten.

Denne spesielle kaken har faktisk en interessant historie som begynner i slottet til dronningens mor. Etter å ha blitt imponert over en sjokolademousse hun fikk servert på et middagsselskap, ba dronningmoren hennes personlige kokk om å lage en variant av denne delikatessen. Resultatet var en unik kakevariant, som kombinerte det beste fra en sjokolademousse og kake – Dronningens Sjokolademousse-kake.

I motsetning til de fleste sjokoladekaker, er ikke denne kaken laget av kakemix eller til og med kakeblanding. I stedet er sjokolademousse-kaken helt fra grunnen av, med sjokolade, mykt smør og sukker. Disse ingrediensene gir en unik tekstur og en litt annen smaksprofil enn vanlige sjokoladekaker.

Denne kaken har siden blitt en viktig del av britisk kultur, og serveres ofte ved kongelige arrangementer og middagsselskaper. Selv om det først og fremst er en dessert, blir den også noen ganger brukt som en del av etter-retten ved statsmiddager og andre formelle anledninger.

Det er ingen hemmelighet at Dronningens Sjokolademousse-kake har satt et solid fotavtrykk på kulinarisk historie. Den er en påminnelse om hvordan raffinert eleganse kan kombineres med enkelhet for å skape noe både delikat og minneverdig. Denne kaken forblir et symbol på gledelig feiring og gastronomisk ekstravaganza i mange hjem rundt om i verden.

Legg igjen en kommentar