Ingredienser

2 ½ dl. mandler
1 ½ dl. nøtter
3 ½ dl. melis
3 egg
1 ss hvetemel
1 ½ ts. bakepulver

Mousse:
200 gr. Dronningsjokolade
3 dl. kremfløte
1 egg
2 ss sukker
2 ss appelsinlikør (kan sløyfes) eller
finrevet skall av 1 appelsin

Appelsinsaus:
1 dl. vann
skall av ½ appelsin
saft av 2 appelsiner (evnt. 2 dl. appelsinjuice)
saft av ½ sitron (ca. 1 ½ ss )
3 ss sukker
1 ts potetmel
litt kaldt vann

Tilberedning

Nøtter og mandler males og blandes med melis, hvetemel og bakepulver.
Eggene røres inn, røren helles i en godt smurt form og stekes gyllen. Avkjøles i formen.
Steketid: 175 grader i 24 cm. form i ca. 30-35 minutter.

Mousse:
Brekk sjokoladen i biter og smelt på svak varme eller over vannbad. Rør den klumpfri og la den avkjøles litt. Visp fløten, men ikke for hardt. Visp egg og sukker til eggedosis, og bland den med kremen, sjokoladen og likøren eller appelsinskallet.

Smør moussen over den avkjølte bunnen og sett alt i fryseboksen noen timer.
Kaken kan pyntes med nøttekjerner og/eller finstrimlet appelsinskall.
Appelsinsaus som tilbehør er også godt.

Appelsinsaus:
Kok opp vann, finrevet appelsinskall, saft av appelsiner, sitron og sukker. Rør potetmelet ut i litt kaldt vann og hell det under omrøring i appelsinsausen. Gi sausen et raskt oppkok og avkjøl den i kaldt vann. Dryss over litt sukker for å unngå snerk.