8 egg
5-6 friske røde chilipeppere
1/2 bunt tynne vårløk eller 2-3 store
3 hvitløkfedd
4 cm frisk ingefærrot
1 stilk sitrongress
1/4 ts terasi (valgfritt)
2 ss solsikke- eller kokosolje
2 1/2 dl usøtet kokosmelk
2 ts palmesukker (evt. brunt sukker)
salt
1. Legg eggene i en kasserolle med kokende vann, kok opp og kok dem i 8-10 minutter. Ta dem opp, skyll dem i kaldt vann og skrell dem.
2. Skyll chilipepperne. Del dem i to på langs og kast stilkene. Skjær chiliene i tynne strimler på langs. Skyll og rens vårløken og skjær dem i trynne skiver. Skrell og press hvitløken. Skrell ingefærroten og riv den fint. Skjær den tykke enden av sitrongresset i ringer og hakk det fint. Knus terasien med baksiden av en skje.
3. Varm oljen in en wok eller stor stekepanne. Stek chili, vårløk, hvitløk, ingefær, sitrongress og terasi under omrøring i 2-3 minutter. Tilsett kokosmelk og palmesukker og kok under omrøring til sausen tykner.
4. Ha eggene i sausen, enten hele eller halve. Demp varmen, legg på lokk og la eggene trekke i sausen i ca. 3 minutter. Smak til med salt. Server med kokt ris.