Ingredienser
2 Kokte egg 1 ss Olje, til steking 1/2 boks Hakket tomat 1 Sjalottløk 1 Hvitløksbåt Krydder: Persille Salt og pepper
Tilberedning
Kok eggene, i ca 10 min hvis du ønsker det hardkokt, eller 6-8 min hvis du ønsker dem litt bløtere. Stek sjalottløk og hvitløk i olje. Tilsett tomater, la det frese i 5 min. Tilsett persille og krydder, og server med brød.

Mer om Egg i tomatsaus

Egg i tomatsaus er en fantastisk rett som er elsket over hele verden, gitt dens rike smaker og helsefordeler. Selv om det kan se ut til å være en enkel rett å lage, krever det faktisk en del dyktighet og forståelse av ingrediensene for å få det beste resultatet.

Til denne retten bruker man gjerne egg av høy kvalitet. Egg er en kilde til høykvalitetsprotein og inneholder også mange vitaminer og mineraler som er viktige for helsen. Når disse eggene kombineres med næringsrike tomater, resulterer det i en rett som er rik på både smak og næring. Tomater har høy vanninnhold, og er rike på vitamin C, kalium, fiber og et bestemt antioksidant kalt lykopen, som har mange helsefordeler.

Å lage egg i tomatsaus kan gjøres på forskjellige måter, avhengig av dine personlige preferanser. Noen foretrekker å lage tomatsausen fra bunnen av, ved hjelp av friske tomater, løk, hvitløk, olivenolje og urter som basilikum og oregano. Dette gir en dyp, robust smak til sausen. Andre kan heller velge å bruke hermetiske tomater for en mer praktisk, men fortsatt smakfull variant.

Eggene legges så forsiktig i tomatsausen og stekes til de er kokt til ønsket konsistens. Noen foretrekker eggene «runny», mens andre ønsker dem hardkokte. Dette er helt opp til egen smak. For å gjøre retten enda mer smakfull, kan du toppe den med revet ost, friske urter eller krydder.

Å servere egg i tomatsaus kan også varieres. Noen foretrekker å servere det med et stykke godt brød for å dyppe i sausen. Det kan også serveres med ris, pasta eller til og med quinoa for en proteinrik og næringsfull måltid. Uansett hvordan du velger å tilberede og servere det, er egg i tomatsaus en nydelig rett som kan nytes til alle måltider.

Til slutt, egg i tomatsaus er ikke bare en deilig rett, men også en svært sunn. Med så mange forskjellige måter å tilberede og servere det på, er det ingen grunn til at denne retten ikke kan bli en fast del av ditt ukentlige måltidsplan.