Ingredienser:
1 1/2 kg hjortestek 1 1/2 dl fløte Marinade: 7 1/2 dl rødvin 1 rødløk 1 gulrot 5-6 knuste pepperkorn 5-6 hele nelliker 1 laurbærblad 1 ss knuste einebær 2-3 ss olje

Fremgangsmåte:
Legg steken i en trang porselenskrukke eller kar. Hell marinaden over steken så den dekkes helt. La det stå i kjøleskap i 3 dager. Snu kjøttet i marinaden to ganger hver dag. Ta opp kjøttet og tørk det. Brun steken godt i fett i en gryte. Tilsett salt. Spe med en del av marinaden og la steken surre under lokk på svak varme i 1 1/2 time. Spe litt etter med resten av marinaden. Ta steken opp og rør inn en jevning av hvetemel og kaldt vann. Ha i fløte og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær steken i tynne skiver. Serveres med viltsaus, hasselbackpoteter, broccoli og erter.

Porsjoner: 4

Mer om emnet: Einebærmarinert hjortestek

Einebærmarinert hjortestek er en rett som virkelig bringer frem det beste av norsk matkultur. Hjortekjøtt er kjent for sin unike og rike smak, og einebær bidrar med sin karakteristiske aroma som komplementerer kjøttet fantastisk. Denne kombinasjonen skaper en uforglemmelig gourmetopplevelse som vil imponere enhver matelsker.

Mange tenker kanskje ikke på einebær som en typisk ingrediens i mat, men i norsk matlaging har den en lang tradisjon, spesielt i viltretter. Einebær gir en søt, men samtidig pikant smak til hjortekjøttet. Det er denne smakskombinasjonen som gjør einebærmarinert hjortestek til et så spennende og smakfullt rett.

Det finnes mange ulike oppskrifter på einebærmarinert hjortestek, men de fleste inkluderer en marinade av einebær, rødvin, urter og krydder. Hjortekjøttet får marinere i denne blandingen over en bestemt tid, gjerne natten over, for at smakene virkelig skal trekke godt inn i kjøttet. Etter marinering stekes kjøttet til perfeksjon, og resultatet er en mør og saftig stek med en utrolig dybde av smaker.

Einebærmarinert hjortestek er ideell til servering ved spesielle anledninger, som julaften eller et festmåltid. Den passer utmerket med forskjellige tradisjonelle tilbehør som poteter, grønnsaker og tyttebær. Steken er et utmerket alternativ for dem som ønsker å prøve noe nytt og eksotisk, samtidig å bevare det norske mattradisjoner.

Einebærmarinert hjortestek er ikke bare en opplevelse for ganen, men også en hyllest til Norges rike natur og matkultur. Ved å kombinere det beste fra skogen, med aromatisk einebær og smakfullt hjortekjøtt, skapes en rett som virkelig uttrykker Norges kulinariske arv. En tur til skogs kan således gi deg de beste ingrediensene for en unik middagsopplevelse.