Ingredienser
1 1/2 kg hjortestek 1 1/2 dl fløte Marinade: 7 1/2 dl rødvin 1 rødløk 1 gulrot 5-6 knuste pepperkorn 5-6 hele nelliker 1 laurbærblad 1 ss knuste einebær 2-3 ss olje
Tilberedning
Legg steken i en trang porselenskrukke eller kar. Hell marinaden over steken så den dekkes helt. La det stå i kjøleskap i 3 dager. Snu kjøttet i marinaden to ganger hver dag. Ta opp kjøttet og tørk det. Brun steken godt i fett i en gryte. Tilsett salt. Spe med en del av marinaden og la steken surre under lokk på svak varme i 1 1/2 time. Spe litt etter med resten av marinaden. Ta steken opp og rør inn en jevning av hvetemel og kaldt vann. Ha i fløte og la sausen koke i 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Skjær steken i tynne skiver. Serveres med viltsaus, hasselbackpoteter, broccoli og erter.

Mer om emnet: Einebærmarinert hjortestek

Einebærmarinert hjortestek er en delikatesse innen det norske kjøkken. Den spesielle smaken av einebær gir hjortesteken en unik og svært smakfull karakter. Einebær er en plante som er utbredt i hele Norge, og tradisjonelt har den blitt brukt for å marinere viltkjøtt, som for eksempel hjort, for å skape en unik smaksprofil.

En av de bemerkelsesverdige tingene med å bruke einebær i marinaden er den gastronomiske dybde det gir til steken. Einebæret har en kraftig och litt søt smak som komplementerer viltkjøtt godt. Det er dessuten en naturlig kjøttmørner, noe som gjør hjortesteken ekstra mør og smakfull.

Det er mange måter å tilberede einebærmarinert hjortestek på. Noen foretrekker å la steken marinere over natten for å få mest mulig smak, mens andre velger å steke den umiddelbart etter marinering. Uansett hvilken metode man velger, er det viktig å sørge for at steken er godt gjennomstekt, da rått hjortekjøtt kan inneholde parasitter.

Einebærmarinert hjortestek er ofte servert med rotgrønnsaker og en tykk saus laget av marinaden. Denne kombinasjonen gir en deilig og balansert måltid som er perfekt for kaldere måneder. Til tross for sin sofistikerte smak, er det relativt enkelt å lage einebærmarinert hjortestek hjemme, så lenge man har tilgang til ferskt hjortekjøtt og einebær.

Til slutt, einebærmarinert hjortestek er ikke bare en delikatesse for smaksløkene, men også en boost for helsen. Hjortekjøtt er lavt i fett, høyt i protein, og har mange vitaminer og mineraler. Kombinert med einebær, som er kjent for sine antioksidantegenskaper, får man en næringsrik og velsmakende rett. Enten det er til søndagsmiddag eller en spesiell anledning, vil einebærmarinert hjortestek garantert være en vinner.