Ingredienser:
br>3/4 kg elgkjøtt
250 g sjampinjonger
2 ss hvetemel
1 1/2 ts salt
2 krm svart pepper
2 krm sennepspulver
1 stk. rotselleri, ca 100 g
1 pastinakk
1 gulrot
1-2 ss smør/margarin
2 dl vann eller buljong
2 dl fløte
1/2 – 1 ss rognebær- eller ripsgelé
Fremgangsmåte:
br>Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i små benfrie biter.
Bland mel, salt, svart pepper og sennepspulver i en pose.
Legg kjøttbitene i posen og rist den slik at melblandingen dekker kjøttet.
Rens og skyll rotfruktene. Skrell dem og skjær dem i fine strimler.
Brun kjøttet og sjampinjongene i en del av smøret i en jerngryte. Ta kjøttet og soppen opp i gryten.
Brun rotfruktene i resten av smøret. Legg kjøttet og sjampinjongene i gryten igjen. Spe med vann eller buljong.
La alt sammen småkoke under lokk på svak varme til kjøttet er mørt. Tiden varierer med hva slags kjøtt du har (30-55 minutter).
Tilsett fløten og geleen. Smak til med mer krydder om nødvendig. La alt koke sammen en liten stund. Server fra gryten.