Ingredienser:
Paideig:
3 dl hvetemel
100-125 g smør eller margarin
3 ss vann
Fyll:
1 ferdiggrillet kylling
smør eller margarin til formen
1 løk
1 rød paprika
1 grønn paprika
1 eple
1 1/2 dl terningbuljong
1 liten boks suppesjampinjonger, ca 200 g
salt
pepper
hvitløkpulver
karri
vann eller sammenpiskede egg til pensling

Fremgangsmåte:
Hakk sammen mel og smør. Drypp over vannet og arbeid deigen raskt sammen med fingertuppene. La den hvile kaldt en stund.

Skjær kyllingkjøttet i strimler og legg dem i bunnen av en smurt paiform. Hakk løk, paprika og eple og la det surre seg nesten mykt i buljongen. Tilsett soppen og smak til med salt og krydder. Ha det i formen.

Kjevle ut paideigen til en rund leiv, som legges som lokk oppå kjøtt og grønnsaker i formen. Klem godt til rundt kantene.

Stikk tett med huller i lokket og pensle med vann eller sammenpiskede egg.

Stek retten til paien er pent gyllengul og sprø.