Ingredienser
kok pasta stek squash
Tilberedning
Bland begge deler sammen med grønn pesto. Strø gjerne litt revet ost på toppen. Kan også blande inn andre grønnsaker.

Mer om Enkel og god vegetarrett

Det er et stort utvalg av kjøttfrie retter som respekterer vegetarisk kosthold, og mange av dem er både enkle og velsmakende. En av disse er vegetarlasagne, en klassisk italiensk rett som er svært populær blant vegetarianere og kjøttspisere i like måte. Den kan lages med to forskjellige typer vegetabilske fyll: grønnsaker (som for eksempel brokkoli, aubergine, sopp og paprika) og bechamelsaus. Den er næringsrik, full av smak og estetisk tiltalende.

Quinoa-salat er et annet utmerket alternativ. Quinoa er kjent som et komplett protein fordi det inneholder alle ni essensielle aminosyrer. Salaten kan inkludere alle slags grønnsaker som agurk, tomat, paprika, rødløk og avokado. I tillegg til grønnsakene kan du også legge til nøtter, frø eller bønner for ekstra protein. Dressing av olivenolje, hvitvinseddik, sitronsaft, sennep og hvitløk kan gjøre hele retten enda mer smakfull. Dette er en veldig allsidig rett siden du kan velge dine favorittingredienser og tilpasse den etter dine preferanser.

En annen vegetarrett man kan nevne er Ratatouille, en tradisjonell fransk grønnsaksgryte. Denne retten består av steke aubergine, squash, paprika, tomat, løk og hvitløk, krydret med friske urter som timian og basilikum. Tilberedningen krever litt tid, men resultatet vil definitivt være verdt innsatsen. Denne mettede og fargerike retten bringer solskinn og middelhavet til huset ditt, og er flott servert sammen med quinoa, ris eller brød.

Legume-boller er også en fantastisk vegetarisk middagsrett. Friske kikerter, linser, svarte bønner eller røde bønner kan brukes som hovedingrediensene. Andre tilsetningsstoffer inkluderer hvitløk, løk, brødkrummer, egg og forskjellige krydderier for å gi bollene mer smak. Disse bollene kan ledsages av salat, pasta eller som en del av en sandwich. Du kan også fryse dem og ta dem ut når du har behov for et raskt og næringsrikt måltid, noe som gjør dem til et utmerket alternativ for de dager du har lite tid til å lage mat.

Til slutt kan vi nevne vegetarpizza, som lar deg bruke alle dine favorittgrønnsaker som pepper, løk, spinat, tomater, sopp og så videre. Ved å bruke en helkornsmatingivelse og pizzadeig, kan du selv lage en deilig, næringsrik og sunn pizza. For en melkefri variant kan ost erstattes med veganost eller næringsgjær. Uansett om du er konvensjonell eller kreativ med dine pizzatopptopper, er det viktig å huske på ernæringsbalansen. Med disse ingrediensene blir pizza ikke bare en deilig, men også en sunn rett.

Å forberede en deilig vegetarrett innebærer ikke nødvendigvis store kokkekunnskaper eller lang tid i kjøkkenet. Med noen få ingredienser og litt kreativitet kan hver dag bli en fest for vegetariske ganer.