Ingredienser
3 egg 220 g semulegryn
Tilberedning
Pisk eggene godt. Ha sakte i melet og kna i 10 minutter. Dekk til og la deigen hvile i 15 minutter. Kna deigen for andre gang. Ha litt mel på bakebordet og kjevl deigen meget tynn. Strø med mel og brett deigen sammen, kjevl ut igjen. Gjenta dette flere ganger. Til slutt får du en tynn jevn plate. Skjær deigen i meget tynne strimler. Kok pastaen i 2 liter vann i 3-5 minutter.

Mer om Enkel pasta

Pasta er en matrett som er elsket av folk verden over på grunn av sin enkelhet, men samtidig evne til å ta i mot forskjellige ingredienser for å skape unike smaker. Enkel pasta kan virke som en rett som ikke krever mye anstrengelse, men det er noen teknikker og metoder som kan løfte den til et høyere nivå.

Å lage enkel pasta starter med å velge riktig type pasta. Ulike pastaformer har en tendens til å ta opp saus på forskjellige måter, noe som kan påvirke den overordnede opplevelsen av retten. Spaghetti, fusilli og penne er alle gode valg for en rekke sauser. For eksempel er spaghetti flott med en deilig tomatsaus, mens fusilli passer bedre med en tykkere ostesaus. Det er alltid en god idé å eksperimentere med forskjellige pastaformer for å se hvordan de spiller sammen med din favorittsås.

Ingrediensene til sausen er også et avgjørende aspekt ved å lage enkel pasta. For eksempel er ferske urter, hvitløk, olivenolje og en skvett sitronsaft alle som kan brukes for å lage en enkel, men smakfull saus. Andre ingredienser som kan utgjøre et lekkert tillegg er cherrytomater, spinat, rød flakpepper og sopp. Disse kan lett kastes i en varm panne med litt olivenolje og stekes til de blir mykne og utvikle smak.

Det er også viktig å huske å salte pastaens kokevann godt. Dette er fordi pasta absorberer noe av vannet mens det koker, noe som betyr at det vil ta opp noe av saltet og forbedrer smaken. Dessuten hjelper saltet også med å redusere klebrigheten av pastaen etter at det er ferdig kokt.

Endelig, når pasta og saus er klare, bør de blandes sammen mens de fortsatt er varme. Dette sikrer at pastaen tar opp så mye av sausen som mulig, noe som resulterer i en mer smakfull rett. For å forsterke smaken ytterligere, kan du også rive litt fersk parmesanost rett på toppen før servering.

Å forstå hvordan du lager en enkel pasta kan synes enkelt ved første øyekast, men som med mange ting i livet, er det i detaljene at mesterverket virkelig skinner gjennom. Den perfekte enkle pastaen er en balanse mellom kvalitetsingredienser, riktig teknikk og litt kreativitet for å bringe det hele sammen. God matlaging!.