Ingredienser
500 g rabarbra 7 dl vann 125 g sukker 1 1/2 ss potetmel
Tilberedning
Dersom rabarbraene er grovstilket må de skrelles. Kok opp sukker og vann. Legg i rabarbraen og kok under lokk til den er mør (4-5 minutter). Rør ut potetmel i vann og hell denne jevningen i kjelen under opprøring. Kok opp på nytt. Skal ikke suppen spises med en gang drysser du litt sukker over den.

Mer om Enkel rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe er mer enn bare et tradisjonelt norsk vårtegn. Det er et kulinarisk symbol på overgangen fra det kalde vinterværet til en frisk og levende vår. Å lage en enkel rabarbrasuppe er en utmerket måte å ønske den nye sesongen velkommen på. Denne supperetten er et av de mest populære valgene blant nordmenn når de leter etter en lett, sunn og smakfull lunsj eller middag.

Rabarbra, den viktigste ingrediensen i rabarbrasuppe, er en flerårig plante som stammer fra Sibir. Den har vært en del av det norske kjøkkenet siden 1700-tallet og er kjent for sin saftige smak og dype, burgunderrøde farge. Rabarbra er også rik på vitaminer, mineraler og antioksidanter, noe som gjør den til et sunt valg for både voksne og barn.

Å lage en enkel rabarbrasuppe er en lett prosess som tar cirka 20-30 minutter. Du starter med å vaske og kutte rabarbraen i små biter. Deretter koker du bitene sammen med sukker, vann og eventuelt litt sitronsaft til en jevn suppe. Noen foretrekker å tilsette kanel, vanilje eller stjerneanis for å gi suppen en ekstra smaksdimensjon. Når suppen er ferdig, kan du servere den enten varm eller kald, avhengig av personlig preferanse.

Nylige undersøkelser har vist at rabarbrasuppe også kan ha flere helsefordeler. Som et lavkalori, høyfiber- alternativ til mer tung supper, kan rabarbrasuppe hjelpe i vektkontroll. Den høye fiberinnholdet kan også bidra til bedre fordøyelse og generell tarmhelse. Dessuten har rabarbra en naturlig evne til å nøytralisere magesyren, noe som kan være spesielt nyttig for de med halsbrann eller sure oppstøt. Til tross for sine mange fordeler, er det verdt å merke seg at rabarbra bør konsumeres i moderasjon, da store mengder kan føre til mageproblemer.

I tillegg til å være et sunt og deilig måltidsalternativ, er rabarbrasuppe også en flott ingrediens i mange typer desserter. Du kan bruke det som en saus for iskrem, pannacotta eller til og med som en base for en sommerlig cocktail. Det er mange måter å nyte rabarbrasuppe på, og det er begrenset kun av din egen kreativitet.

Den enkle rabarbrasuppen har blitt elsket av nordmenn i generasjoner. Med sin unike smak, helsefordeler og allsidighet, ser det ut til at denne suppen vil fortsette å være en favoritt i det norske kjøkkenet i mange år fremover. Så neste gang du er på jakt etter en lett & sunn suppe- oppskrift, hvorfor ikke prøve en enkel rabarbrasuppe? Du kan bare bli overrasket over hvor deilig den er.