Ingredienser:
5 dl revne epler
3 ss sitronsaft
½ ts finrevet sitronskall (kan sløyfes)
1 dl Sukrin
4 ss smeltet smør
1 stort egg
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts kanel
½ ts salt
1–1½ dl finhakkede nøtter (kan sløyfes)
1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:
Rør sammen egg, smør og Sukrin. Tilsett de revne eplene, sitronsaften og eventuelt sitronskallet. Bland de tørre ingrediensene. Rør så i epleblandingen slik at det blir en fin deig.

Ha deigen i en smurt brødform og stek på 180 grader C i 40-50 min.

Tips: Hvis du erstatter halvparten av eplene med revne gulrøtter, får du en sunn og saftig gulrotkake.

Kommentarer:
Denne oppskriften kan lages i brødbakemaskin.

En annen brød oppskrift