3 dl fin glutenfri melblanding
1 ts husk
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin
2 egg
1 dl melk eller kulturmelk
Fyll:
2 syrlige epler
½ dl sukker
1-2 ts malt kanel
smør eller margarin
revet kokos eller strøbrød
Legg alle de tørre ingrediensene i bollen til food processoren. Skjær matfettet i små terninger og tilsett dem. Start maskinen og la den gå til alt er godt blandet. Tilsett eggene og la maskinen gå til det er blitt en glatt røre.
Tilsett melken gjennom matrøret mot slutten av bearbeidingen.
Smør en rund kakeform på ca 1 ½ liter. Strø den med kokos eller strøbrød. Fyll deigen i formen.
Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i båter og legg dem i en plastpose. Tilsett sukker og kanel. Rist på posen slik at eplebåtene blir helt dekket av blandingen. Stikk eplebåtene ned i deigen.
Stek i nedre del av ovnen ved 175 C i 45-50 minutter. La kaken avkjøles en stund før den tas ut av formen.