Ingredienser
90 gram melis 200 gram smør 200 gra hvetemel ca 3-5 epler kanel & sukker 1 pk vaniljekrem
Tilberedning
Ta 2/3 av deigen til binn og resten til rutemønster på toppen. Når man skal lage rutemønsteret lønner det seg og bruke ekstra mel for deigen er veldig klissete (den skal være det) Stekes ved 175 grader i ca 1 time midt i ovnen.

Mer om EPLEPAI MED VANILJEKREM

Eplepai med vaniljekrem er en skikkelig klassiker og en yndet dessert blant både store og små. Denne deilige retten kan serveres til enhver anledning – om det er familiebesøk, fest eller kanskje til og med frokost på en fridag. En riktig tilberedt eplepai med vaniljekrem er en ren nytelse, og her kommer noen nye tanker rundt temaet som vil berike din forståelse og kanskje utfordre deg til å prøve noe nytt.

Selv om opprinnelsen til eplepai strekker seg tilbake til det 14. århundre, er kombinasjonen av eplepai med vaniljekrem en relativt nyere variasjon som har blir stadig mer populær. Er du en av dem som alltid bruker samme oppskrift? Mange har sine faste oppskrifter, men hva med å variere litt? Kanskje kan du prøve en rustikk «tarte tatin», som er en fransk versjon av eplepai hvor eplene karamelliseres i sukker og smør før dekket med en deig og stekt. Når paien er ferdig, vendes den på hodet slik at eplene kommer på topp. Server denne med hjemmelaget vaniljekrem for en ekstra luksuriøs opplevelse!

En annen spennende vri kan være å tilsette litt kardemomme, kanel eller muskatnøtt i eplefyllet. Disse krydderne gir en varm og dybde til smaken, og virkelig løfter fram eplenes sødme. Hva med å blande litt marsipan i deigen for å gi ekstra fuktighet og sødme? Eller for en friskere smak, kan du prøve å tilsette litt sitronskall i deigen eller sitronsaft på eplene.

Vaniljekremen du serverer med, kan også varieres. Prøv å tilsette litt konjakk eller rom for en voksen vri, eller kanskje litt sitronskall for et frisk pust. Om du vil gjøre desserten enda mer særegen, prøv å servere med en vaniljekrem laget på soyamelk eller havremelk. Alternativt kan en kald vaniljeis også være et godt alternativ til vaniljekrem.

Eplepai med vaniljekrem kan være så mye mer enn bare det tradisjonelle. Med litt kreativitet og vilje til å eksperimentere, kan du oppdage nye deilige kombinasjoner som vil imponere enhver gjest. Og husk: det beste med å lage mat er å ha det gøy, så ikke være redd for å prøve noe nytt. Neste gang du lager eplepai med vaniljekrem, hvem vet, kanskje du oppdager din nye favoritt oppskrift.