Ingredienser
1 kg syrlige epler 150 g løk 1 dl hvitvinseddik salt 6 nelliker en klype kajennepepper 150 g sukker 2 ss fransk sennep 1 ss gurkemeie
Tilberedning
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Kutt i biter. Skrell og hakk løken. Hell eddik, salt, nellik, pepper, løk og epler i en kjele. Kok forsiktig 1 time. Press innholdet gjennom en sikt og hell tilbake igjen. Bland sennepen med litt vineddik, bland deretter innholdet i kjelen. Tilsett gurkemeie under omrøring. Kok i 30 minutter, eller til det tykner. Avkjøles og helles på flaske. La den stå mørkt og kjølig, slik at den kraftige gulfargen holder seg. Sausen passer meget godt til torsk.

Mer om Eplesaus med sennep

Eplesaus med sennep er en uvanlig kombinasjon, men tro meg, den har en skarphet som får selv den mest kresne gane til å smake på mer. Den lille spissen av surhet fra eplene og dybden av sennepsfrøene gir en smak som er vanskelig å motstå. Dette er den ideelle smakskombinasjonen for kjøttretter, særlig svinekjøtt og fjærkre.

Eplesaus med sennep kan lages ved å kombinere eplesaft, eplemos, sennepspulver og sennepsfrø sammen. Alternativt kan du bruke en blanding av honning, cidereddik, sitronsaft og et dash sennepspulver til å lage en mer kompleks smak. Tilsettning av litt brunt sukker kan balansere smakene og tilføre en lett sødme. Nøkkelen er å justere ingrediensene til du finner den perfekte balansen mellom sur og krydret for din gane.

Oppskriften på eplesaus med sennep kan variere avhengig av hvilke typer epler og sennep som brukes. Enkelte varianter av epler har en naturlig sødme som kan utfylle styrken av sennepen perfekt. På den annen side kan en skarpere variant av sennep være det som trengs for å gi sausen litt zing. En ting er sikkert – denne sausen vil livne opp enhver rett!

Det er også et utvalg av måter å servere eplesaus med sennep på som passer ulike måltidstyper. Den fungerer fantastisk som tilbehør til grillet kjøtt, og er flott som ett substitutt for tradisjonell BBQ saus på en sommerfest. I tillegg kan denne sausen brukes i sandwicher for å legge til litt ekstra smak. Hvis du vil prøve noe litt annerledes, hvorfor ikke legge den i en pai eller blande den med grønnsaker for et ekstra smakskick?

Eplesaus med sennep er virkelig en unik saus. Den kombinerer det beste av to verdener, syrligheten i epler og styrken til sennep, for å skape en smaksopplevelse du ikke vil ønske å gå glipp av. Enten du er en erfaren kok eller bare prøver å utvide smakshorisonten din, er dette en oppskrift som er vel verdt å prøve. Den briljante blandingen av smaker kan gjøre ethvert måltid til en kulinarisk nytelse. Husk at nøkkelen er å finne den rette balansen som passer din personlige smak.

Så neste gang du leter etter noe nytt å servere ved middagsbordet, tenk på eplesaus med sennep. Den er ikke bare smakfull, men også en sunn matelement, takket være vitaminene A, C og E fra epler og antiinflammatoriske egenskaper hos sennep. La denne uventede kombinasjonen bringe en fengslende vri på ditt tradisjonelle måltid.